Pastell is the shit!

Eftersom jag varit sjuk hela helgen då lönen kom insåg jag först idag att jag var rik igen vilket betyder att jag får shoppa massa kläder igen. Tvingade med stackars Viktor, som bara ville ha lite kaffe i sig, till en mängd olika affärer. Trots gråa moln, så hade jag en så härlig sommarkänsla. Ingen kan väl älska pastellfärger lika mycket som jag. Införskaffade mig två par chinos, ljusblå och beige och en fin sommrig sjal. Imorgon tänkte jag även försöka hitta mig någon snygg överdel och ett par vita skor. Nu är våren här och allt svart ska bort!

/Joakim


Kristina från Duvemåla

Nu när Melodifestivalen är slut för denna gången har jag åter igen kommit in i en musikalperiod. Om det är någonting som verkligen ligger mig varmt om hjärtat, förutom Britney, så är det musikaler. Moulin Rouge, Rent, Hairspray, Dreamgirls, Hair, Cabaret, Chicago, Sound of Music, Singing in the Rain, jag kan fortsätta i alla evighet. Älskar dem alla. Min stora favorit är dock Kristina från Duvemåla. Manus och musik i sig är redan perfektion, men med Peter Jöback, Anders Ekborg och Helen Sjöholm i huvudrollerna skapas magi.


Helen Sjöholm - Du måste finnas


Anders Ekborg - Vildgräs


Peter Jöback - Guldet blev till sand

 
Helen Sjöholm och Anders Ekborg - Här har du mig igen (Synd att den inte är hel)

/Joakim

Extensions baby!



Som vanligt är Jessica Alba helt rätt. Till sommaren handlar allt som volym, stora lockar och extensins. När det kommer till färgen kan man glömma det vitblonda håret, såväl som de mörkare färgerna. Välj istället en varmare nyans som gyllenblont, honungsblont och ljusbrunt.

/Joakim

När ska min själ tina?

Mörkret har åter infunnit sig. Den fallande snön smattrar mot det öppna fönstret. Varför vägrar vintern släppa sitt grepp? När ska varma vindar tina både tjäl och själ igen? Det är frågor som dessa som Joakim Paaso ställer sig själv när han ligger vaken om nätterna.

Feberfrossa. Kroppen har förlorat all sin förmåga att ställa in kroppstemperaturen. Täcket åker av och på. Kroppsdelar åker in och ut. Ja jag tycker synd om mig själv. Har under mina 21 år här på jorden aldrig varit sjukt så mycket som den här vintern och varje gång ställer jag mig samma fråga; när ska min själ tina?

Sömn har aldrig varit ett problem för mig tidigare. Har alltid kommit tillfällen att ta igen sig. De dagarna är förbi. Skola varje vardag och på helgerna är jag åter tillbaka på Hulta Ängar. Minns inte när jag senast hade en sovmorgon. Den press som jag lägger på mig själv har heller aldrig varit högre. Har oerhört höga förväntningar på mig själv. Nu när jag vet vad jag vill räcker det inte med att bli bra. Jag tänker bli grym på det jag gör. Nu börjar dock min kropp säga ifrån. Har inget att gå på längre. Jag lever på närhet. För mig kan en oväntad kram göra hela min dag. Jag är fullständigt värdelös som singel. Jag behöver någon som tar hand om mig, någon som håller om mig tills jag somnar, någon som viskar i mitt öra att jag är vacker, någon som älskar mig. 

/Joakim


Sickness knows me by name

En vecka har gått sedan mitt föregående meddelande. En tung vecka. Man märker att skolan börjar bli allt mer krävande för kropp och själ. I stort sätt alla i klassen inklusive läraren har varit sjuka. Har gått till skolan hela veckan med en lättare förkylning, men med en kombination av rejäl sömnbrist gav nog min kropp upp igår kväll.

Av alla dagar var det den här dagen jag absolut inte fick bli sjuk. Fredagar i skolan betyder skräpmat och klädtemadag. Idag var det finkläder som gällde. Hade noga valt ut den perfekta outfiten, skjorta, fluga och ett par snygga jeans. Hade även tänkt styla håret på ett annat sätt. Då det dessutom är sista fredagen i månaden borde jag nu vara i Göteborg, hälla upp vin i glaset, vrida upp volymen till Britney och njuta av livet. Det sorgligaste med hela dagen är dock att jag hade hängt undan ett par pastelllila chinos till idag, som var helt sjukt snygga på mig. Lovar att när jag kommer dit på måndag så kommer de vara slut. Min vanliga tur.

/Joakim

Jai Ho

Har väl aldrig varit så mycket för Pussycat Dolls, men på sista tiden har jag verkligen insett att de gör grym dansmusik. Very sexy music and I like it, so to say.




Soundtrack till filmen Slumdog Millionaire. Verkar som en riktigt bra film. Fått en massa oscars tydligen. Värt att hålla utkik efter den.

/Joakim

Min historia

Det var en dag, inte helt olika denna. Kanske vintern fortfarande härskade över lilla Sverige. Jag skulle snart fylla 17 år. Första året på gymnasiet var lite av en chock för mig. Hade gått in i väggen på grund av den enorma mängd skoluppgifter lärarna lade på oss. Nog för att jag hade underbara vänner, men de precis som jag hade inte tid för mycket mer än skolan. Det var under de ensamma kvällarna, då jag satt framför datorn skrivandes på långa rapporter om bland annat istiden och Europeiska Unionen, som jag förstod. Ensamheten gjorde mig galen. Visste att flera av mina vänner fann en varm kärleksfull famn att söka tröst hos när trycket på dem blev för stort. Insåg att jag var avundsjuk. Varför skulle inte jag också få någon som kunde trösta och älska mig när jag var ledsen och ensam? I 17 år hade jag varit singel och det gjorde mig inget, men nu ville jag känna den känslan som mina vänner pratade om. En bild började forma sig i huvudet på mig. Jag blev rädd för det jag såg. I kissed a boy, and I liked it. Det kändes så fel, men ändå visste jag att det var rätt. Kunde jag vara bög? 

I brist på annat vände jag mig som så många gånger förr till internet för svar. Jag fann Sylvester, ett community för HBT-personer. Trots att jag nu flytt den sidan sedan länge, gav den mig ändå den bekräftelsen jag sökte. Ja jag var nog bög, eller i alla fall bi. Jag sökte mig till QX, där fann jag bland annat Rasmus och Daniel som båda bodde i Borås. Visste att Rasmus gick på min skola. Genom att han gick estet-dans var han skolans mest framträdande bög. Blev många långa fikastunder på Café Latte och snabbare än väntat var jag redo att komma ut för mina vänner. Kim var den första av mina vänner jag berättade det för och strax därpå visste i stort sätt alla andra om det också. 

Den sommaren träffade jag också min första stora kärlek, Sebastian. Visste från första stund att det var honom jag ville ha. Det dröjde dock tre månader innan vi blev ett par. Vi tog ett gemensamt beslut att den stunden vi fasat mest för var inne. Det var dags att berätta allt för våra föräldrar. Sebastian var modigare än mig och var först ut att berätta det för sina föräldrar. Den 18 november 2005 var datumet som fick representera starten på vårt förhållande. Det var dagen då han berättade för sina föräldrar att jag var hans pojkvän. Nu var det min tur. Jag var livrädd. Hade hört så många skräckexempel där andra blivit förskjutna av sina föräldrar med ord som Du är inte längre våran son. Min familj betyder allt för mig. Vad skulle jag göra utan dem?

Det började närma sig jul. For ut till Rydboholm för att tillsammans med mina vänner göra hemmagjorda julkort. Väl där blev det än och annan bild på mig och Sebastian när vi kysstes. Så coolt just då! För att visa min lycka för alla mina andra vänner lade jag upp en av bilderna som visningsbild på MSN. Visade sig sen vara ett ganska dåligt drag för smart som jag är glömde jag ta bort bilden innan jag loggade ut. Dagen efter då min lilla syster skulle logga in kom bilden upp. Hon var då bara 10 år och förstod inte riktigt, utan hon hämtade min mamma. Efter att ha sett bilden kom hon in till mitt rum och frågade vad det var för bild på mig och en annan kille jag hade på datorn. Sen sa hon inget mer. Det dröjde en timme innan hon kom tillbaka och berättade att hon älskade mig för den jag var och att det inte var så mycket mer än att acceptera det. Då hon berättade det för min pappa visade det sig att även han sett bilden, men inte sagt något.

Det har gått fyra år nu. Mycket har hänt sedan dess. Bra och dåliga erfarenheter, men med hjälp av dem är jag idag en starkare person. Jag trivs med den jag är. I'm so gay that I shit rainbows!



/Joakim 


Joakim 21 år



Jaha, då var man ännu ett år äldre. Vissa dagar intalar jag mig själv att åldern är bara en siffra. Andra dagar sköljer ångesten över då jag inser att jag inte är så många år ifrån 30. Vill inte vara vuxen än. Vill fortfarande leva ett sorglöst liv, fri från räkningar och tunga ansvar. Gillar att bli bortskämd av mamma. Snart måste jag ta tag i mitt liv, starta en karriär, flytta hemifrån och börja betala en massa räkningar. Man kan ju undra hur det ska gå. Förhoppningvis så kommer jag i alla fall att fortsätta se yngre ut än vad jag egentligen är. Folk gissar ofta att jag är 15 år, lite hemskt i och för sig.

Min födelsedag har dock varit väldigt mysig. Fick spendera den med klassen. Dagen innehöll både sång, tårta och små presenter, till mesta dels bestående av choklad och cola. De vet minsann vad som gör mig glad.

Sen vill jag tacka för alla fina grattulationer jag fått under dagen. Gulligt av er tänka på mig.
Grattis till min syster Julia som fyller 14 år idag också. Hon börjar bli stor nu.

/Joakim

Tingeling Tingeling

Måste vara det roligaste mellannummret någonsin under Melodifestivalens historia. Skrattade mig egenom hela framträdandet. Henrik Dorsin i mitt hjärta.



/Joakim

La Voix

Tror jag får skicka en atombomb mot Sverige istället. Att stå och strimla alla som röstat på Malena skulle ta allt för lång tid. För det verkar som stora delar av Sveriges befolkning tappat förståndet totalt. Helt ofattbart! Rätt låt vann inte. Röstade på Alcazar 15 gånger. Jag har all rätt att säga det, för jag kämpade i alla fall för det bidrag jag kunde stå bakom helhjärtat.

Känns som att hela Eurovision håller på att spåra ur totalt. Folk vänder bra musik ryggen för att de för att vinna en tävling. Man måste skicka ett annorlunda bidrag för att vinna. Är det bra eller inte spelar egentligen inte någon större roll så länge det sticker ut. Land efter land blir allt mer frustrerade så de skickar bidrag med monster, kalkoner, transor m.m. Nu har även Sverige och Norge hakat på trenden.

 
Norges bidrag, Alexander Rybak - Fairytale

Mycket prat om den här låten. Förhandstippad att vinna allt. Gillar verkligen inte vad jag ser. Han kan inte sjunga, dansarna bakom är bara pinsamma och låten i helhet hänger inte ihop. Det enda jag gillar är stråkarna, men det räddar inte inte låten.


Sveriges bidrag, Malena Ernman - La voix

Det värsta är att jag nu måste lära mig att tycka om den här låten, för annars kan jag inte se Eurovision. Får försöka se det positiva. Hennes höga toner är fina, det är en glad låt, snyggt framträdande, fint hår, underbar klänning, verkar ha en väldigt go personlighet och hon blev överlycklig och rörd över att hon vann, vilket betyder att hon inte ser tävlingen som ett skämt. Får helt enkelt lyssna sönder den nu tills jag gillar den. Står jag inte 100% bakom den, som jag gjort med alla Sveriges andra bidrag, kommer jag inte se Eurovision.

/Joakim

Alcazar

Det är inte ofta jag känner att det nästan är lite jobbigt att se melodifestivalen i år. Alla andra år har jag alltid vetat precis vem jag vill ska vinna och så har de också gjort det. I år har jag många favoriter och det värsta är att vem som helst av dem kan vinna, även de som inte tillhör mina favoriter. Det är verkligen så jobbigt. Jag mår psykiskt dåligt.

Agnes, Sarah, Måns, eller Alcazar?

Men jag måste bestämma mig. Jag tror på alcazar! Vi får se. Kan sluta hur som helst!

/Joakim


If you seek Amy



Nu är den äntligen här! Videon till Britneys tredje singel från senaste skivan. Inte den bästa videon kanske, men hon är gooorgeous! 

/Joakim

Permanent?

Bortsätt ifrån det som hände med mamma och att jag är olyckligt singel, så mår jag bättre än på länge. Nog för att jag trivdes på jobbet och med mina arbetskamrater, men att börja skolan igen känns verkligen underbart. Speciellt nu när jag verkligen utbildar mig till det jag vill bli. Trivs som fisken i vattnet. Blir bara mer och mer förälskad i mina kära klasskompisar. Blir så mycket roligare när jag får göra allt ihop med dem. 

Trots att det vackra vårvädret förbyttes till snöfall har min dag varit kanon. Har i stort sätt inte haft någon teori den här veckan, utan vi har bara riktat in oss på att komma igång med klippningen. Känns som jag verkligen börjar få in tekniken med sax och kam och min docka ska tacka mig då hon nu förlorat flera centimeter av sin fula toppar. Då vi alla gjort om samma moment flera gånger började koncentrationen dala och det slutade med att flera av oss hamnade i en diskussion om sex. Mycket trevligt må jag säga. När vi väl slutat för dagen fann jag inte den minsta lockelse att traska ut i snöovädret, så det blev att jag istället hängde kvar i skolan tillsammans med mina två lärare. Kände att jag verkligen fick en djupare relation med dem. Pratade om vad jag tänkt mig efter min utbildning och vad de gjort tidare innan de hamnade på Göteborgs frisörskola. Fick massor med bra tips och så kom vi fram till att jag borde prova att permanenta mitt hår för att få snygga lockar, eller vad säger ni?



/Joakim

Meningen med livet

Tack alla som skrivit eller ringt för att fråga hur både mamma och jag mår. Fick till slut tag på mamma, så nu känns det lite bättre när jag försäkrat mig om att hon lever. Som jag skrev igår är det hennes blodtryck skyhögt, så de har satt in en ny blodtrycksmedicin. För att försäkra sig om att det inte blir några bieffekter måste hon dock vara kvar minst en natt till.

Det är i sådana här stunder som jag ställer mig frågor: Visar jag hur mycket alla mina nära och kära verkligen betyder för mig? Berättar jag hur tacksam jag är att de finns? Ger jag dem den kram de kanske behöver? Jag är inte så säker. Jag hoppas jag gör det. Min familj och mina vänner betyder allt för mig. Jag älskar dem och kan inte ens stå ut med tanken på att mista någon av dem. Utan dem är mitt liv helt värdelöst.

Som ni förstått är jag inget stort fan av hur världen ser ut idag. I stora delar av världen använder människor i maktposition olika lagar och religioner för att förtrycka andra människor. Jag anser att allt sådant är skapat av människor och har inget med någon gud att göra. Om det finns en gud tror jag att hans/hennes mening med våra liv på jorden endast är att lära oss förstå vad kärlek är och sedan föra den vidare till andra. Vi är alla skapade med olika förutsättningar, men det gör oss också unika på vårt eget sätt. Ingen är bättre än någon annan. Alla föds med en fri vilja och det är upp till varje person att forma sitt eget liv. Jag tänker försöka leva mitt liv så gott jag kan genom att älska mig själv, andra människor och levande varelser, vår planet och själva livet. Vi har bara ett liv, så varför ängna så mycket energi på att hata? Make peace, not war.

/Joakim

Mamma på sjukhus

Kom nyss hem glad ifrån Göteborg när jag får höra att min mamma ligger inlagd på sjukhuset. Hon sa att hon inte mådde alls bra igår. Hennes hand hade blivit helt blå när hon varit på stan. Idag hade hon blivit ännu sämre. Hon hade tydligen väldigt högt blodtryck. Försökte ringa henne, men telefonerna stängs av efter 21.00. Min mamma betyder allt för mig. Är inte glad längre.

/Joakim

Är du min vän?

Tänk vad annorlunda bild man kan få av en person. Känner man egentligen någon riktigt bra? Man tror att man vet precis hur någon fungerar och tänker, men sen handlar han/hon på ett sätt som plötsligt får en att tappa hakan. Vågar man lita 100% på någon egentligen? För visst gillar vi alla mer eller mindre skvaller och skadeglädje? Är man säker på att en person verkligen är den som han/hon utger sig vara? Jag brukar se mig som en person som inte är allt för dömmande. Brukar ofta ge alla en chans att visa vad de går för, men ibland känns det som om jag börjar tappa tron på mänskligheten. Är du min vän?

/Joakim


Flitig bloggläsare

Det slog mig precis att jag blivit en riktig bloggläsare. Genom att jag blivit allt mer engagerad i min egen blogg har också mitt intresse för vad andra skriver ökat.

Har tre stora bloggar jag läser varje dag:



Blondinbella 
Jag blir bara mer och mer förälskad i den tjejen. Inte bara för att hon är som den Barbiedockan jag aldrig hade, hon är smart, framgångsrik och en bra förebild. Läs hennes senaste debattinlägg från Expressen: http://www.expressen.se/debatt/1.1491313/kvinnlig-avundsjuka-ar-min-varsta-fiende

Stilrobin
Den "manliga" modebloggaren. Gick in på den efter att en vän pratat om den och sen blev jag fast. Gillar hans stil och det är kul att någon kan hålla ordning på modet åt mig.

Gaybloggen
Läser den bara för att den är känd. Egentligen är den ganska kass och han är mest pinsam, men nu är jag fast.

Sen läser jag också några av mina vänners bloggar flitigt.

Sebastian
Viktor
Hanna
Kim
Anna
Mimmi
Rikard
Markus
Rijad
Tovan
Matilda

/Joakim


Bröstrostar och Mamma Mu

Jag var sannerligen på topp idag.

Matilda och jag vid Centralstationen
Matilda: Åh, titta de delar ut rostat bröd! Ska vi hämta?
Jag: Oh ja!
Matilda: Gud va gott det var! Perfekt frukost!
Jag: Eller hur? Vi borde införskaffa oss en bröstrost som vi kan ha i skolan.
Båda tittar på varandra och bryter ut i skratt.

Mia och jag på skolan
Jag (sjungande): Mia Mia Mia
Mia: Det brukar min dotters vänner sjunga till henne i skolan, för att hon har en mamma Mia.
Går ungefär tio sekunder tills det slår mig.
Jag: Åh, nu fattar jag! Du menar som låten?! Jag tänkte på Mamma Mu.
Mia: Du är egentligen blond va?
Jag: Eh... Nä?
Mia tittar skeptiskt på mig tills jag inser vad hon menar och springer och gömmer mig i tvättstugan.

/Joakim

Nu är det klippt

Vad håller jag på med? Lägger upp en video ifrån Top Model och glömmer helt att skriva om den stora händelsen igår. Får skylla på att jag var sjukt trött, för det var jag sannerligen efter att ha lämnat skolan. Det är mycket att ta in. För varje dag som går blir det bara svårare och kräver allt mer teknik. Tur att det är så otroligt kul!

Fredag betyder två saker i skolan. En hel dag fri från teori med bara massa praktiskt arbete och skräpmat, ingen hemlagd mat här inte. Självklart blev det ett besök hos Rullen. En kycklingrulle var mer än välförkänt efter allt vårt arbete. Igår var första dagen vi fick jobba med saxen. Visade sig direkt att jag lärt mig hålla saxen på helt fel sätt. Inte mycket bättre gick det när vi skulle lära oss förflytta saxen i olika lägen, ska alltid ha den i handen och får aldrig lägga ifrån sig den. Det var många saxar som åkte i golvet den dagen. Min klarade att hålla sig i luften, men det blev ett och annat skratt på min bekostnad på grund av min klumpighet. På eftermiddagen fick vi prova på att låtsasklippa våra dockor. Meningen var att vi skulle klippa helt i luften, men kunde inte låta bli att klippa bort några av de fula hårståna. I slutet av dagen kände jag dock att jag faktiskt visste vad jag höll på med. Fick bra kretik av läraren och jag kysste saxen hej då innan jag gick. En lycklig, men trött Joakim var det som lämnade Göteborg.

/Joakim

ANTM

Är åter igen inne i en period av America's Next Top Model. Blir alltid lika avundsjuk. Vill också bara få ställa mig och posa framför en kamera. Attans också att man inte är längre än 171 cm!

Här har ni ett kul klipp från säsong 10. Stacy Ann vill lära sig lapdance.



/Joakim


Dr. Laura

Ja jag vet att det är väldigt gammalt, men kom att tänka på det här brevet här om dagen. Lägger upp det för att visa att det bara är absurt att kristna fortfarande håller kvar vid att homosexualitet är en synd när de tydligen kan se genom fingrarna för så mycket annat. För er som inte har läst det här förut har ni det brev till en känd radiopratare som heter Laura Schleissinger. Hon svarade en som ringde in och ville ha råd att "Homosexualitet är en styggelse som under inga omständigheter kan accepteras" och citerade 3 Mosebok 18:22 där det står så.


Hon fick ett brev tillbaka.


Kära dr. Laura

Tack för att du gör så mycket för att lära upp folk vad gäller Guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig av dessa kunskaper till så många jag kan. Om någon till exempel försöker försvara homosexualitet så påminner jag dem bara om 3:e Moseboken 18:22 där det klart och tydligt står att homosexualitet är en styggelse så är den saken färdigdiskuterad. Men nu måste jag erkänna att jag behöver några råd kring hur jag ska följa några andra av Guds bud.


1. Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren (3:e Moseboken 1:9). Problemet är att grannarna klagar.


2. Jag önskar sälja min dotter som slav (2:a Moseboken 21:7). Med dagens prisnivå, vad anser du vara ett skäligt pris?


3. I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta bara gäller mexikaner och inte kanadensare. Här behöver jag hjälp. Får jag äga kanadensare?


4. Jag har en granne som insisterar på att han ska arbeta på sabbaten. 2:a Moseboken 35:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?


5. En av mina vänner menar att även om det är en styggelse att äta skaldjur (3:e Moseboken 11:10), så är homosexualitet värre. Jag håller inte med. Vem av oss har rätt?


6. I 3:e Moseboken 21:20 står det i klartext att jag inte får närma mig Guds altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet och använder glasögon. Måste synen vara helt perfekt eller kan vi acceptera ett viss svängrum i denna fråga?


7. De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är tydligen en synd enligt 3:e Moseboken 19:27. Hur bör de straffas?


8. Jag har läst i 3:e Moseboken 11:7-8 att jag inte ska röra vid några rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela amerikansk fotboll om jag använder handskar?


9. Min morbror har en gård. Han syndar mot 3:e Moseboken 19:19 eftersom han planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte mycket bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel, (vanligen en blandning av bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA byn bara för att stena dem (3:e Moseboken 24:10-16)? Är det inte lika lätt att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (3:e Moseboken 20:14)?

Jag vet att du gått på djupet med denna typ av problemställningar. Så jag är helt säker på att du kan hjälpa mig. Tack för att du ständigt påminner oss om att Guds ord är evigt och oföränderligt.


Med vänliga hälsningar från en trofast lärjunge och tillbedjande fan.

Jag lovar. Det här blir mitt sista inlägg om religion. Dags att diskutera andra saker.

/Joakim


Det är Blondinbella och jag mot världen

http://blondinbella.se/finns-gud/#_kommentarer

När tankarna släpps fria

20.03, tåget stannar in vid stationen. Ut far jag i all hast. Vill verkligen inte missa bussen. Bara några få minuter på mig, men jag gör ett försök. Gatorna är tomma och ödsliga, men det är bara bra ikväll, för då slipper folk se mig springa som en tok. Närmar mig mitt mål, ser bussen stå och vänta bara några meter fram. Plötsligt kör en annan buss framför mig och när den passerat ser jag att min egen startat motorn och åkt iväg, utan mig. Svor högt och sparka till lite skräp. Fick sedan dåligt samvete och tog upp det och slängde det i papperskorgen. Gör ett tappert försök att få min mamma att hämta mig, men var den här gången lönlöst eftersom pappa var iväg med bilen. Självklart bestämde jag min i morse för att för första gången i år ta min vårjacka. Stort misstag. För att slippa tänka på kylan som tränger sig allt längre in på mig, gör jag flera desperata försök att ringa mina vänner för att få lite sällskap. Ingen har tid för mig. Tar fram min iPod och tänker att jag i alla fall har Måns Zelmerlöw som kan trösta mig i min ensamhet. Icke sa Nicke, efter halva låten dör mitt batteri och jag är åter ensam. När det är mörk och man är ensam börjar lätt tankarna vandra iväg. 

Kanske lite långt intro inser jag nu, men nu när jag skrivit allt det kan jag inte bara sudda bort det. Stod som sagt ensam vid busshållplatsen när mina tankar tog mig tillbaka till vad som hänt tidigare idag. Då vi nu lärt oss föna håret platt de tidigare dagarna den här veckan, var det idag istället dags att börja lära sig att föna volym till håret med hjälp av en rundborste. För just vår grupp är det extra viktigt att vi lär oss tekniken, för till våren och sommaren är det volym som gäller. Det man vill åt är en känsla av att man precis kommit ifrån stranden och låtit håret torka med hjälp av sol och vind.

Mina tankar gick vidare. Till vår skola kommer varje vecka en äldre dam och får sitt hår shamponerat, en ordentlig massage och sedan sitt hår stylat. Detta är hennes höjdpunkt i veckan. Hon njuter verkligen av den här behandlingen. Tänk att man kan uppskatta så små saker i livet. Det är det som gör ett arbete så roligt. När man vet att man kan hjälpa en annan människa att må bättre både på insidan och utsidan, i alla fall är det så för mig. Tror det är därför jag passar så bra inom vården också. Vårdyrket saknar dock något. Bortsätt ifrån en och annan håruppläggning, så saknade jag möjligheten att jobba med hår. Har alltid älskat hår, men nu sen jag började skolan har min passion för själva frisöryrket vuxit sig ännu starkare. Jag tycker om folk som bryr sig om sitt utseende och jag vill kunna ha förmågan att hjälpa dem bygga upp ett bättre självförtroende genom att ha en vackrare utsida. Vad folk än säger så spelar utsidan stor roll och just i håret finns mycket av ens personlighet lagrad. Jag vill sätta färg på andras tillvaro, så varför inte börja med deras hår.

/Joakim


Rakt hår Baby

Är kung när det kommer till att jobba med plattången. Den är liksom som min förlängda arm, men nu efter de senaste dagarna har jag även svart bälte i att föna hår rakt med olika verktyg. Så när ni helst behöver min expertis är det bara att ropa Rakt hår Baby!

/Joakim


Min Min Min

Den som vågar rösta på Malena Ernman den 14 mars ska jag personligen strimla och sedan mata till hajarna. Melodifestivalen tillhör mig. Vad andra länder må säga, så ska den representera svensk schlager. Hip hop, hårdrock och framförallt opera är totalt oacceptabelt i min tävling!

/Joakim

It's Britney Bitch!

Jag är nästintill att börja gråta just nu. Hur kan jag vara så dum i huvudet? Är så förbannad på mig själv. Idag drar hennes stora turné igång och jag kommer aldrig få se den. Borde bara bokat biljett utan att tänka. Vad gör det om jag gått själv om jag har Britney? Dömma av den här videon kommer den den säkert bli bland de största konserterna genom världshistorien. Det finns ingen annan Britney.




/Joakim

Skäms på er!

Söndag


Då lördagen var ganska smockad, så missade jag oturligt nog Melodifestivalens fjärde deltävling. Tvingade mina föräldrar att spela in det, så det första jag gjorde när jag vaknade i morse var att sätta mig framför tv:n. I helhet en väldigt bra omgång med inte allt för pjåkiga bidrag, men usch vad förbannad jag blev när det kom till röstningen. Först åkte Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng ut. Trots en väldigt djup urringning förtjänade de sannerligen en tredje plats och Andra Chansen. Sen att FUCKING operaskiten gick vidare till finalen är fullständigt oacceptabelt. ILLA! SKAMMLIGT! KATASTROF! Är så fruktansvärt upprörd på svenska folket just nu. De kan tydligen inte titta på tv utan mig. Jag är borta en kväll och hela tävlingen flippar ut. Sarah Dawn Finers bidrag var ju utan tvekan det bästa framträdandet i hela tävlingen och henne skickar de bara till Andra Chansen. Sitter här och frustar av upprördhet. Det är lika illa som förra året när Carola och Andreas Johnsson åkte ut. Tack och lov att min älskade Agnes gick vidare i alla fall.

Här har ni mina fem favoriter. Kan ärligt talat inte säga vem jag vill ska vinna.


Agnes - Love Love Love



Måns Zelmerlöw - Hope and Glory


Sarah Dawn Finer - Moving On


Alcazar - Stay the Night


E.M.D - Baby Goodbye

Röstar ni på något annat bidrag än dessa för ni spö!

/Joakim

Död åt Saint George

Lördag

Ett besök hos frisören, så att jag med ett kilo lättare hår kunde möta kvällens äventyr. Först en mysig middag tillsammans med mina arbetskamrater på restaurangen Saint George, för att "fira" att jag lyckats lämna Hulta Ängar för att möta den stora världen utanför. Skulle varit en helt perfekt kväll om inte servitörerna var så himla oförskämda och kastat ut oss för att de ville ha vårt bord. Ångrade verkligen att vi varit så generösa med dricksen. Uppmanar verkligen er alla inte besöka den restaurangen. Hoppas de går i konkurs!

Efter sagt adjö till mina älsklingar gav jag mig hem till Sebastians födeleshem där han, Mimmi och hennes karl Gustav väntade på mig. Han är klart godkänd från min sida. När det var dags för utgång följde tyvärr inte kärleksparet med, utan jag och Sebastian begav oss själva iväg mot RFSL:s alldeles egna lilla klubb Liberty. Väl där mötte vi upp med Hanna, Anna, Fia och hennes bedårande vän Therese. Schlager all night! Riktigt lyckad utekväll, som dock slutade förjävligt med snefylla och att jag lyckats glömma kvar min väska som innehöll både min iPod och mina nycklar. Förhoppningsvis finns det hederliga människor som lagt undan den. Får försöka få tag på dem på måndag. Hur ska jag klara alla tågresor fram och tillbaka till Göteborg utan musik i mina öron?

/Joakim


Jesus reste också runt med tolv män i klänning

Oj! Oj! Oj! Nu har jag sannerligen mycket att skriva om. Många tankar och känslor som virvlar omkring i kroppen. Är ledsen att jag inte hunnit uppdatara bloggen förrän nu, men jag har helt enkelt inte hunnit. För att ni ska orka läsa allt jag har att säga delar jag upp allt i tre inlägg, ett för varje dag.

Fredag

Första skolveckan är avklarad. Känns så jävla bra rent ut sagt. Allt känns bara så rätt. Första gången i hela mitt liv typ som jag längtar efter måndag. Nästa vecka är det dags att börja lära sig klippa. Läskigt, men så kul! Har även fått ett nytt smeknamn; Mys-Jocke. Vad säger ni om det då?

Glitter, gala och glamour! O ja, självklart såg jag och min kära mor After-Dark på Åhaga. Gav henne två biljetter i julklapp. Var verkligen två timmars ren njutning. Ingen kan underhålla en publik på samma sätt som en transa eller göra en lika upphetsad som när Babsan gnider sin bakdel mot ens bakhuvud. Lämnade Åhaga mycket tillfredställd och med en känsla av att sväva på rosa fluffiga moln. Som grädde på moset begav jag mig tillsammans med Hanna, Fia och deras mamma Karin efter föreställning till Brasseriet för att skaka rumpan till Hermes House Band. En mycket fabulös afton!







/Joakim

RSS 2.0