Brighton, anställning och kort hår

Ja bloggen har varit död ett tag, men det har också jag varit. Mörkare tider och pendlandet börjar bli väldigt påfrestande. Försöker ändå mitt yttersta för att ha ett liv, men det är så sjukt svårt att hinna träffa alla vänner. Vissa har jag inte sett på flera veckor. Andra handlar det om månader. Illa är vad det är.Bloggen har också fått legat nere ett tag. Har inte haft tid att sitta och skriva. Borde redan sova nu egentligen, men idag får jag ta mig tid.

Det mest intressanta som har hänt mig det senaste var min Englandsresa. Började skriva en lång roman om det dagen efter jag kommit hem, men så loggades jag ut när jag nästan var klar. Blev så sur att jag inte orkade skriva om det. Tar det kort istället. Nanne och jag åkte till England för att hälsa på Viktor som pluggar engelska på ett universitet i Brighton. Första dagen beslöt vi oss för att se London. Jättefin stad, men så sjukt stort. Blev lite virrig av allt och alla runt omkring. Hade behövt mer än en dag att utforska allt man ville se. Vi hann i alla fall besöka platser som Big Ben, Buckingham Palace, London Eye, Oxford Street, Westminister Abbey m.m. Fick köpt mig ett par kängor också. Det gjorde mig glad. De andra dagarna tillbringade vi i Brighton. Helt underbar stad för övrigt! Vackert belägen vid havet. Sen har staden två stora universitet, så det är bara en massa studenter över allt och av någon anledning även en massa bögar. I Brighton hittade jag en rock, en halsduk och en väst. Väldigt lyckade inköp. Annars gick pengarna mest åt på snabbmat och alkohol. Utelivet i Brighton är fantastiskt! Rekommenderar er verkligen att besöka staden. Är så avundsjuk på Viktor. Hade fyra helt underbara dagar! Behövde verkligen semester och lite tid tillsammans med Nanne och Viktor. Så tomt utan dem. Bilder kommer så fort jag fått dem av Nanne.

Annars har mitt liv handlat mest om skolan. Fick reda på i måndags att jag kommer att få en anställning på en av rektorns salonger så fort skolan tar slut. Känns väldigt bra faktiskt. Fick mycket beröm vilket alltid är roligt. Ända som känns lite jobbigt är att jag kommer att jobba till 19.00 på kvällarna, så jag kommer komma hem ytterligare en timme senare. Så det där med liv kan jag ju glömma. Fast vad gör man inte för sin framtida karriär?

Har dessutom klippt av mig mina lockar igår. Lite blandande känslor har jag allt. Är jättenöjd med min nya frisyr. Lite som jag haft tidigare, men betydligt mer välklippt. Så skönt att slippa stå och locka håret på mornarna. Kunde sova en hel halvtimme längre och hade ändå tid över. Känns väldigt lättande inför den långa kommande vintern. Kommer nog dock sakna mina lockar ganska mycket. Kändes väldigt personligt och annorlunda. Nu känner jag mig lite mer som en i mängden. Kan ju alltid spara ut håret till sommaren om jag nu skulle sakna det allt för mycket, men just nu kändes det som jag gjort ett klokt val. 

 

/Joakim

Jag saknar er...

Trots att jag älskar frisöryrket och kan inte längre tänka mig att arbeta med något annat, så är det inte alls med samma glädje som jag går till skolan nu för tiden. Från februari till augusti var allt så enkelt och bekymmersfritt. Saknar den tiden. Jag gillar verkligen alla i klassen, men det är riktigt jobbigt att de som just jag kommit närmast under de här månaderna inte längre är kvar. Matilda, Lina, James och Mia, jag saknar er. Är inte det samma utan er. Är så glad för att min kära Nathalie fortfarande är kvar i alla fall. Det är ett fridfullt lugn som sprider sig inom mig varje gång jag ser henne komma in genom salongsdörren. Tack för att du finns där och låter mig spilla lite närhet. Jag behöver det.



/Joakim


Svenska Hollywoodfruar i Sverige



Här har ni något att roa er åt medan jag försöker komma på något att skriva om. Förlåt för min frånvaro.

/Joakim

3

Har helt glömt bort att lägga upp Britneys nya singel. 3 heter den. Given hit, men vad kunde man annars vänta sig. Alla vill ha a piece of Britney nu för tiden.



/Joakim

Göteborgs massage & rehab



Ont i ryggen, spänningar i nacken, smärta i låren, dålig blodcirkulation eller taskiga knän? Nej du är inte ensam om att ha problem med din kropp. Vad du behöver är en skön avslappnande massage. Skäm bort dig själv om inte annat gör det för att slippa krympa 30 cm på längden när du blir gammal.  

Då jag har ganska många läsare ifrån Göteborgstrakten har jag blivit ombedd av en vän att jag genom min blogg tipsa om hans företag. Gå in på http://www.goteborgsmassage.se och gör både kropp och sinne en tjänst.

/Joakim

Reunion

2007, ett år av hårt arbete, sena nätter, depression, frustration, dumma lärare, långa vandringar till Björkäng, prov, inlämningar, blod, svett och tårar. Ett förbannat tufft år, men också ett år fyllt av gemenskap, skratt, vänner, kortspel, bullar ifrån cafeterian, fester, bal, student och mycket glädje.

2009, två år senare när jag tänker tillbaka på den tiden gör jag det med saknad. Vi var ett härligt gäng ändå. Därför passade jag på, när föräldrarna åkte till Turkiet, att bjuda alla från gymnasiet till en ordentlig nostalgifest hemma hos mig.

Blev inte så många som jag hade hoppats på, men vi som kom hade sjukt kul. Tackar för denna kväll och hoppas att det inte dröjer lika länge igen. Har saknat er.


Medan vi väntade på taxin ner till stan roade vi oss med att ta lite bilder.


Det hela började ganska lugnt...


...sen blev jag inslängd i leken.








Varför hamnar alltid jag i mitten av alla "böghögar"?


Fattas bara att det ska spruta vatten ifrån dem. 


And the foot is poping!


Vi blev allt mer akrobatiska.




Av någon anledning skulle vi försöka lukta på varandras fötter...


...ja ni ser ju vad som hände.


Men jag överlevde i alla fall.


Efter det höll jag i kameran.


Verkligen ingen smikrande bild, men vi tog oss till X&Y i alla fall.

/Joakim


RSS 2.0