Patrik 1,5



Äntligen har Patrik 1,5 kommit ut på dvd! Såg den tillsammans med Sebastian när den gick på bio och det är utan tvekan en av de filmer som berört mig mest genom tiderna. Det här skulle kunna vara många svenska homosexuella pars vardag. Känns verkligen äkta. Skådespelarna är grymma och speciellt Gustav Skarsgård gör en alldeles fabulös insats. 

Råder er lika innerligt att se den som jag gjorde med De halvt dolda. Är ett bra sätt att kunna förstå hur många homosexuella har det och varför det är så viktigt för oss att få samma rättigheter som alla andra.

/Joakim

Fjärde skoldagen

Idag var det inte bara jag som blev en aning frustrerad. Dagens undervisning bestod av att lära sig dela in hår i olika benor och sektioner. Precis som shamponeringen kan det tyckas väldigt simpelt att dela in håret i olika rutor, men det var otroligt svårt på ett dockhuvud vars hår inte alls ville ligga i en mittbena. Idag var första gången jag kände hur mycket energi man verkligen måste lägga ner för att bli en bra frisör. Det första jag gjorde när jag kom hem var att tvinga min lillasyster att sitta modell, så jag kunde prova det på henne. Till min stora lättnad var det betydligt enklare att dela in hår som satt fast på en riktig hårbotten. Varför man måste lära sig att dela in hår i sektioner är bland annat för att man alltid klipper efter dem och när man gör t.ex. folieslingor. Väldigt viktigt att kunna med andra ord.

 

/Joakim

The Queen

Nu när jag lyssnat lite i efterhand har jag verkligen insett hur bra Velvets låt är. Vet inte varför jag inte insåg det i lördags. Det är ju ett riktigt snyggt framträdande. Lätt att hon borde tagit den andra finalplatsen och kickat bort Molly Sandén. Har förstökt lyssna på hennes låt, men den växer inte för mig. Förhoppningsvis blir den kanske lite bättre på skiva. Tills dess har jag i alla fall Velvet. Tycker ni andra som inte heller gillade den i lördags ska ge den en ny chans. Kommer bli en grym danslåt till sommaren.



/Joakim

Tredje skoldagen

Det börjar bli lite wild and crazy at Göteborgs Frisörskola nu. Idag pratade vi om vad frisöryrket egentligen var, vilka egenskaper som vi förväntades ha och efter lunchen gick vi så långt att vi började shamponera varandra. Tro det eller ej, men det är rena vetenskapen bara det i sig. Genom att ge en skön huvudmassage kan man ändra en kunds dåliga humör till att istället känna sig väldigt avslappnad och ompysslad. Att låta någon annan tvätta ens hår är lätt det bästa med att gå till frisören.

Bortsätt ifrån detta har jag väl inte så mycket mer att rapportera för denna gång. Ska försöka uppdatera mig dagligen, så ni får känna er delaktiga i mitt spännande liv.

/Joakim


Kärlek


Andra skoldagen

Nu börjar det hända saker. Idag fick vi alla våra redskap som vi kommer att behöva under skolgången. Mina ögon var helt enorma och jag nästan dreglade när jag såg alla saxar och borstar jag skulle få använda. Jag vill bara lära mig allt som bara går att lära sig. Är så redo att sätta igång på allvar. Fler saker vi fick var bland annat böcker, förkläde, hårfön, midjeväska, kammar och två stycken dockhuvuden. Jag var så nördig. Satt hela bussresan hem och läste om bland annat hud, hår, hårbotten, schamponering och huvudmassage. Kan inte minnas när jag senast frivilligt tog upp en skolbok och läste i den. Det är grymt intressant och jag försöker bara ta in så mycket som möjligt.

När det kommer till klasskamraterna verkar många av dem redan funnit varsin bästis. Alla utom jag då. Känner mig lite obekväm och har väl dragit mig tillbaka lite, trots att jag vet att det inte alls är rätt tillfälle för det. Har dock socialiserat mig lite grann med några av dem. De är trevliga, så jag tror att min blyghet säkert släpper om några dagar. Tror dock att folk inte har fattat att jag är bög än. Vänta bara, jag ska nog visa dem.

/Joakim

Första skoldagen

Kan väl nu i efterhand konstatera att mina känslor igår var lite överdrivna. Var inte så mycket att oroa sig. Vi satt mest tysta och lyssnade på när rektorn gick igenom skolans regler och kursplan. Detta tog bara en timme ungefär, sen fick vi gå. Vi är en ganska lagom klass. Glömde räkna hur många vi var med kanske något mellan 15-20 stycken. Sex killar med mig inräknat. Ska jag vara ärlig kunde jag dock inte se vem av dem som jag skulle kunna umgås med. Man ska väl inte dömma utsidan, men ingen av dem kändes riktigt som någon av mina andra vänner som jag har sedan tidigare. Fast vi har i och för sig alla ett och samma intresse nu. Hoppas jag inte blir allt för blyg bara.

Imorgon börjar verkligheten. Första lektionen drar igång. Jag skriver och berättar mer om det imorgon. Nu ska jag och Viktor iväg och köpa nagellack så jag kan märka alla mina verktyg som jag kommer få imorgon. Känner jag mig rätt blir det en och annan chokladbit också och kanske lite cola.

/Joakim

Panik

Vet inte riktigt hur jag ska börja skriva. Har alldeles för många känslor inom mig nu. Starkaste av dem alla är paniken. Jag minns inte när jag drabbades av det senast. Händer i stort sätt aldrig, men idag klockan 14.00 slog det mig dock som om någon kastat en issnöboll i magen på mig. Jag skulle precis gå hem ifrån jobbet och tänkte bara säga hej då till mina arbetskamrater när alla började lyckönska, krama och tacka mig för de här tre åren jag varit där. Blev ganska känsligt ögonblick. Vi alla tyckte nog att det var väldigt jobbigt. Inte för att skryta men har alltid varit den som höjt stämningen på jobbet. Tror jag kommer bli saknad. Jag kommer sakna Hulta Ängar också. För varje steg jag tog ifrån jobbet kände jag paniken växa. Hur ska jag kunna lämna mitt trygga jobb och börja skolan igen? Är så sjukt nervös. Får inte sabba det här. Det är ju verkligen det här jag vill hålla på med. Har så sjukt höga förväntningar på mig själv. Sen är jag fortfarande inte helt fri ifrån min förkylning. Kan ju inte hosta, snörvla och snyta mig en massa första skoldagen. Vad ger det för härligt första intryck av mig? Sen är jag sådan perfektionist. Allt måste vara perfekt. Måste välja den perfekta outfiten och håret måste verkligen vara flawless. En frisör måste alltid se bra ut. Det är inte okej med bad hair days. Nu klarar jag inte att skriva mer. Måste förbereda lite inför morgondagen. Önska mig lycka till!

/Joakim

Stay the night stays in top

Vilken besvikelse! Hade höga förväntningar på den tredje delfinalen av  Melodifestivalen. Speciellt på Molly Sandén och BWO, men båda deras bidrag var stora besvikelser. EMD var de enda som hade en tillräckligt bra låt.



Top tre än så länge:
1. Alcazar
2. Måns Zelmerlöv
3. Emilia

Har dock fortfarande mina stora hopp kvar i fjärde delfinalen Agnes och Sarah Dawn Finer. Ska även bli spännande att se vad Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng har att bjuda på.

/Joakim


Sjuk igen

INTE IGEN! Är så sjukt trött på att åka på alla tänkbara sjukdomar. När jag tänker tillbaka på den här vintern ser jag bara jobb, hosta, jobb, influensa, jobb, magsjuka, jobb, förkylning... Har åkt på världens förkylning, näsan bara rinner och jag känner mig som ett torkat fikon. Ändå har jag slitit på jobbet hela helgen, eftersom jag inte har råd att vara ledig en helg. Fick redan ta ledigt två dagar förra veckan på grund av magsjuka. Känns som jag aldrig hinner bli frisk innan jag åker på nästa grej. Hoppas bara att allt går över innan måndag då jag börjar skolan. Kan bara inte vara sjuk första skoldagen.

/Joakim


En hyllning

Dags för mig att ännu en gång hylla en alldeles fantastisk artist. Jag vet att jag är ganska ensam om att höja henne till skyarna, men vi har henne att tacka för att många av våra tecknade filmer håller så hög standard som de gör. 

Mina damer och herrar, Myrra Malmberg!


Aladdin


Aladdin, Jafars återkomst


Aladdin och rövarnas konung


Herkules


Den lilla sjöjungfrun 2


Den lilla sjöjungfrun 3


Kampen om Camelot, Det magiska svärdet


Kampen om Camelot, Det magiska svärdet

Det är bara några av alla filmer hon är med i. Har valt hennes stora sångnummer. Hoppas ni uppskattar det lika mycket som jag.

/Joakim

Partner vs. Make

På order av Kim ska jag skriva ett blogginlägg som förklarar skillnaden mellan att ingå partnerskap och äktenskap. Egentligen borde hon redan veta detta om hon lyssnat på rättskunskapslektionerna. Fast vem klandrar henne med den läraren vi hade?

Utifrån kan det nog ses som att den största anledningen till att homosexuella par vill kunna ingå ett äktenskap är för att kunna krossa kyrkan och äntligen kunna säga Där fick ni SUCKERS!, men det här handlar långt ifrån det. Visserligen är det underbart att man om man vill ska kunna gifta sig i kyrkan, för nog kopplar vi alla ändå ett traditionellt bröllop med kyrkan.

Det som vi egentligen kämpar för är mer juridiskt egentligen. Om jag levt ihop med en man i hela mitt liv och så dör jag, då vill jag att allt som är mitt ska övergå till honom och inte till mina föräldrar. Om inte jag finns där vill jag i alla fall att han ska få behålla barn, villa, volvo och hund.

Äktenskap är inte bara ett ord. Det är en helig bekräftelse på att det är okej att älska vem man vill.


I'll tell you lover, lover, it feels so strong
it doesn't matter if life wants to prove us wrong
we've gotta make it through, mh, we've gotta make it through

I'll tell you I've been a solider since childhood days
I've fought a battle for my life in many ways
I'm gonna fight for you, yeah, I'm gonna fight for you

don't stop!

I'm still standing for hope and glory
I'll be fighting for my love story
I'm still standing for hope and glory now
all the battles I lost and the battles I won
this will be the one, this will be the one
ohh, I'm still standing for hope and glory
and love, it's gonna be the one


/Joakim


I wanna have boobies

Fattar inte att jag kan ha missat den här låten. Lätt den hetaste danslåten just nu. Kan inte sitta still. Vill bara ut och skacka rumpan och slänga med håret tillsammans med alla snygga människor.



/Joakim

Jag säger JA

Det är en vacker vårdag. Om solen skiner eller inte spelar ingen roll. Inget kan förstöra den här dagen. Det är en dag då vi svenskar tar ännu ett steg närmare ett jämnställt samhälle, ett samhälle utan diskriminering. Tänk vad ett så enkelt ord som JA kan betyda för så många människor. JA, du duger precis som du är. JA, du får älska vem du vill. JA, äntligen får också du ha det perfekta bröllopet som du drömt om sedan du var liten.

Idag röstade riksdagens civilutskott igenom förslaget om en könsneutral äktanskapslagstiftning. Med 16 röster för, mot en kristdemokrat är nu motionen redo att tas upp i riksdagen. Den kommer att gå igenom för nu har inte kristdemokraterna något att säga till om längre. Deras uråldriga värderingar hör inte hemma i vårt samhälle. Den fria viljans tid är här nu.

Den första maj kommer vara en vacker vårdag.



JA, jag är svag för pojkband.

/Joakim


Declan Galbraith



Jag står i stor tacksamhetsskuld till min vän Rikard som skickade den här länken till mig från Youtube. Jag är en person som verkligen sätter rösten först hos de artisterna jag lyssnar på, men det här var verkligen någonting nytt. Sweet heavenly angel voice! Jag är helt frälst! 



/Joakim

Don't know much

Jag är så sorglig som sitter ensam och lyssnar på kärleksballader en dag som denna, men var bara tvungen att lägga upp det här klippet. Älskar den här låten!


Happy Valentine's day

Det är alla hjärtans dag. En dag man ska spendera med sina nära och kära. Istället finner jag mig själv sittandes ensam i mitt mörka rum. Mina föräldrar dissade mig för att åka till Skåne och min lillasyster är hos några vänner, så vårt hus ekar av tomhet. Istället för att umgås med mina vänner har jag spenderat hela dagen på jobbet, 7-21. Som tur är har jag haft min älskade Ciler och mina små tanter att krama under dagen.

Slog mig innan idag att det är första alla hjärtans dag på länge som jag är singel. Fatta vilken ångest jag fick. Har alltid tagit den här dagen för given, men nu känner jag mig verkligen ensammare än på länge. Hur länge ska det dröja innan jag blir lycklig igen?

loneliness is always looking for a friend
it found me once and it has been around since then
loneliness is never waiting by the door
it sweeps right through and it will never be ignored
why, why was I chosen?
why am I left without?

/Joakim


En bild säger mer än 1000 ord...

...de här räcker för att skriva en roman.


För att komma i nyskick behöver man en rejälj sockerkick


Kim blir glad när vi anländer till stor stad


Scab och fab


In your face Scotts!


Marie Marie Marie


Min Marie Marie Marie


Vi får hård konkurrens av raden bakom


Den bjuder vi på


Mys på Gretas toalett


The nerd pose


Couture


Förbereder skorna på en tuff natt


Fruktansvärt försök till en diva pose


Kim behöver inte Carolas jättefläkt


Hon har redan hennes fjärrskådande ögon


Hon har hela paketet


Jag å andra sidan är lite lost


Men jag har vett nog att umgås med dem som har Det


En glad liten Markus


En cool Sibbe


De växer upp så snabbt...


Etthundrafemitoelva danser senare


På landvetter i väntan på flygbussen. I 40 minuter tvingas vi sitta och se på alla lyckliga dårar som var på väg till Teneriffa. Nej, jag är inte alls bitter...

/Joakim

I feel like a perfect arse

Efter lång tid har jag till slut sett klart på alla säsonger av Vänner. Lite sorgligt. Som alla bra saker, så vill jag inte att det ska ta slut utan bara fortsätta i all evighet. Varför tror ni annars att mina favoritfilmer är de allra längsta och mina favoritböcker en lång serie som sträcker sig en mil bort? Vänner är verkligen en mysig serie. Passar verkligen mig. Man behöver inte tänka utan skrattet kommer till en ändå.

Tittade på det här klippet mitt i natten. Skrattade så mycket att jag råkade väcka mina föräldrar. Oops!


Har dock inte tid att sörja Vänner längre för jag har sjukt många serier som väntar på mig:

Desperate Housewives
Sex and the City
Gossip Girl
Nip/Tuc
Private Practice
Prison Break
Lipstic Jungle
Samantha who?
Grey's Anatomy
Heroes
Lost
Behöver jag fortsätta?

Det går alldeles för många bra serier just nu för mitt eget bästa. Hinner inte se alla på en gång. Nu när jag börjar skolan kommer jag ha ännu mindre tid. Det är verkligen dagens I-landsproblem: Vi får alldeles för lite tid framför tv:n.

/Joakim


Marie Marie Marie

Min lördag började ganska crapy. Kunde inte sova den natten för att jag hade så många förväntningar på hur min kväll skulle bli. Kom till jobbet helt död. Det skulle dock visa sig att jag inte skulle få någon tid att tänka på det, för jag har aldrig fått springa så mycket i hela mitt liv. Jag ensam på tolv vårdtagare, när tio stycken av dem dessutom har magsjuka. Ni kan säkert tänka er hur många toalettbesök det bara var på en timme.

När jag väl kom hem kunde jag ju glömma vad ordet vila ens betydde. Det var bara att direkt börja göra i ordning sig för den stora kvällen. Fick bli de kläderna jag valt ut sedan tidigare (se bilden nedan). Det märktes att en del läst min blogg för jag fick några kommentarer om det under kvällen. Som vanligt var både Kim och jag ute i god tid och med det menar jag springande i sista sekund till bussen. Med hjälp av några powernaps, gamla schlagerdängor och en massa socker hade jag glömt bort allt vad trötthet var.

Det var en fantastisk känsla att stiga in på Scandinavium. Vi fick väldigt bra platser på läcktaren rakt framför scenen och med hjälp av mina glasögon kunde jag se allting. Medan vi väntade på att allt skulle börja roade vi oss med att spela memory (vilket jag tyvärr förlorade...), ta några drinkar i baren (bartendern muttrade något i stil med De blir bara yngre med åren) och jag hittade mig en pin med Marie Serneholt på (som jag gick runt med hela kvällen och ropade Marie Marie Marie).

Tack Kim för att du valde att ta med mig! Var verkligen så mycket bättre att få se det live än på tv. Vilken känsla! Amazing! Nog för att Kristian Luuk är charmig, men jag är så tacksam för att de äntligen bytt ut honom. Petra Mede var helt fantastisk! Vilken kvinna och vilka klänningar! Sen måste jag säga att jag egentligen inte tyckte att ett enda utav bidragen var riktigt dåligt, men jag är så glad för att Alcazar och Emilia gick vidare till finalen. Om det hade varit upp till mig hade jag dock petat bort Scotts och placerat Marie Marie Marie där istället. I helhet var den första delfinalen dock mycket lyckad.



Om ni trodde att vi hade fått nog av schlager den kvällen trodde ni fel. Det var dags för mig att visa Kim en del av min värld som hon aldrig upplevt. Självklart blev det Gretas vi begav oss till. Till en början var det bara hon och jag, men ganska snabbt fylldes det på och tydligen blev det också besöksrekord. Kul att få dela med mig av mina vänner och jag överdriver inte när jag säger att de älskade henne. Om jag fick många komplimanger under kvällen, så var det ingenting i jämförelse med Kim. Lätt att jag hade den den finaste sällskapsdamen.

Party natten lång och först vid sju på morgonen somnade jag sött i min egen säng. Hade alltså varit vaken i mer än 24 timmar. Jag är grym!

Ps. Ska uppdatera med lite bilder så fort jag fått dem ifrån Kim.

/Joakim


Magsjuka

Ber om ursäkt för min bristande närvaro de senaste dagarna. Har haft mycket att stå i och igår åkte jag på världens magsjuka och tvingades gå hem ifrån jobbet.. Den har härjat vilt på jobbet sen början av veckan. I stort sätt alla gamlingarna på jobbet har blivit smittade och hälften av de som arbetar där. Helt otroligt att jag lyckats dra på mig både magsjuka och influensa den här vintern när jag aldrig åkt på det tidigare.
 
Lovar att jag ska sluta slarva med bloggen. Har två kommande blogginlägg planerade. Måste ju rapportera om Melodifestivalen.

/Joakim

Två dagar kvar

Bara två dagar kvar nu, så den här dagen har jag spenderat på stan och i Knalleland tillsammans med Kim i jakt på de perfekta schlageroutfitarna. Hittade dock inget idag. Man kan väl lugnt påstå att utbudet av herrkläder inte håller den glitter och glamourstandard som Melodifestivalen kräver. Under min trip till Göteborg i tisdags hittade jag dock en svart, vit, rosa och turkosrutig skjorta som får duga. Passar bra till mina grå byxor. För att piffa till det lite tänkte jag dessutom bära fluga. Tänkte att jag lägger upp en bild så får ni se vad ni tycker.



/Joakim


I'm a slave 4 u

Som ni kanske ser i mina tidigare inlägg så är jag inne i en Youtube period. Tänkte jag skulle fortsätta i samma stil (tills jag kommer på något vettigare att skriva om) med att lägga upp den snyggaste och sexigaste framträdandet ever. Det här är underbart bra!



Borås Borås



Ja Borås har sannerligen allt. Lyckas man här så kan man lyckas vart som helst. Händelsernas centrum absolut!

Älskar verkligen Galenskaparnas version av orginalet New York New York. Det är så roligt att Borås verkligen har tagit det som en hyllningssång. Vår version av Stockholm i mitt hjärta. I och för sig kopplar jag den här låten till sommaren, då den alltid sjungs varje torsdagskväll på Stora Torget.

Kommer på mig själv med att allt oftare längta härifrån. Borås kommer alltid vara min hemstad, men jag behöver mer än postorderkataloger och Pinocchio. Om bara några veckor börjar jag skolan i Göteborg och jag känner mig så redo att flytta hemifrån och stå på mina egna ben. Spenderar ju redan hälften av all min lediga tid i Göteborg typ. Förlåt Borås men du kanske inte är staden för mig. En vacker dag kanske jag återvänder, men den dagen är inte idag.

PS. Konferenciern i det här klippet är han som gör rösten till Timon i Lejonkungen.

/Joakim 

Så söta!



Var bara tvungen att lägga upp den här videon. Vem sa att åldern spelar någon roll? Så här ska jag bli när jag blir gammal också. Ella Fitzgerald och Ray Charles i ett av deras sista framträdanden tillsammans. Luta er tillbaka och njut.

/Joakim

Bara jag som blir sugen på Pepsi?


Skriv inte med den röda pennan!

Inga riktiga konturer, mest ett enda stort blurr. Suddiga ansikten och text. Det är så en blind mans vardag ser ut. Min optiker utropar varje gång; Men gud, har du inte ont i huvudet?! Brukar svara att jag har vant mig. Jag vet redan att jag inte kommer att kunna se vad det står, så varför anstränga sig. Det är långt borta, så det är väl inte konstigt att jag inte ser? Har provat med linser. Det höll i ungefär en månad, sen föll det ur min morgon rutin att ta på mig dem då jag ser mig perfekt i spegeln framför mig. Så för ett år sedan gick jag och köpte mig ett par glasögon. Har kanske använt dem 20 gånger max. Nu ska det dock bli andra tider. Har lovat mig själv att börja använda dem tills jag är redo att ge linserna en ny chans igen. 

 
Titta en söt liten Hanna i bakgrunden!

/Joakim


RSS 2.0