Tonight we're going queer

Fredag kväll
Åter igen en tur till Göteborg. Förfest at Viktors place såklart. Vi får sällskap av Patrik, Therese och hennes franske pojkvän Thomas. Som vanligt ångest över val av kläder. Kunde inte bestämma mig hemma, så jag tog med sex alternativ. Platta, puffa, platta, puffa tills håret blir perfekt. Ett sprut och en doft av Gucci sprider sig i rummet. Väljer till slut ett linne med färg. Som alltid blir det bråk om musiken, jag och Britney mot resten. Till en kväll som denna behövs förfriskningar med lite sting i sig, därför blir det självklara valet vodka och fanta exotic. Kittlar dödsskönt i kistan. Känner hur alkoholen, kanske lite väl fort, sprider sig vidare till resten utav kroppen. Klockan passerar 00.00 och det är dags att dra vidare.
   Park Lane, eller Queer som det heter ikväll, är vårt mål. Var längesen jag var där senast. Över ett år sedan. Den gången var ingen lyckad gång, men jag är villig att ge det en ny chans. Så fort jag stiger in fylls jag av en underbar känsla; jag är hemma! Här kan jag vara mig själv fullt ut. Det är här jag är i mitt rätta element. De rosa ljusen blinkar vänligt mot mig, inne ifrån den ena dansgolvet tycker jag mig höra Linda Bengtzings ljuva stämma och var jag än vänder och vrider mig ser jag bekanta ansikten som ler mot mig. Vi tar oss in mot schlagergolvet och där blir vi kvar i fyra och en halv timme. En efter en försvinner de hem i natten. Dansgolvet blir allt glesare, men det gör mig ingenting. Jag är fylld av upprymdhet och en glödande glädje som inte tycks kunna slockna. Så här lycklig har jag inte kännt mig på mycket lång tid.
   Först när Sanna Nielsens Empty room avslutar kvällen inser vi hur trötta och hungriga vi är. Blir en utsökt hamburgare sittandes utanför Göteborgs universitet medan vi drar in morgonluften i våra lungor. Livet har sannerligen sina stunder.


   
I know my Britney moves

/Joakim

Plåga, denna plåga..

Usch, det här är riktigt illa.. Det har varit ganska lugnt ett tag nu. Har väl fått ett mindre anfall lite då och då, men för en timme sedan var det KATASTOF. Mår så dåligt just nu. Har bitit sönder både naglar och läpp. Jag behöver pengar, pengar i massor! Ge mig pengar så jag får köpa saker. Måste verkligen få slösa lite pengar så jag kan må bra igen. Problemet är bara att jag inte har mer än 62,75 kr på mitt konto. Var tvungen att ta ut 10 000 kr till min utbildning. Har levt fattigt sedan dess.

Det har varit en helt okej dag idag. Jobbat fram till 21.00, dansade sedan hem genom snön till Britney och lagade en alldeles utsökt måltid bestående av schnitzel och potatismos (ingen gör så gott pulvermos som jag). Sen när jag kom in på mitt rum ser jag att månadens ginzakatalog kommit. Dumt nog började jag ögna igenom den medan jag väntade på att datorn skulle starta upp. Stort misstag. Det är juletid, så självklart är det en tid då alla filmer kommer ut på dvd. Jag kan inte bara ladda ner en bra film eller serie, utan jag måste ha dem, och det är NU!

Självfallet måste ni ju förstå min situation, så om alla givmilda människor där ute skulle skänka 2 000, eller kanske 3 000 kr, till mig var och en lovar jag att er omtänsamhet inte kommer att bli bortglömd. Om ni fortsätter att vara snäll mot mig i resten av livets gång kanske det till och med händer att ni får ärva en film.

Er tillgivne,
Joakim

So I'm alone again..

Det är mörkt ute, över midnatt. Tänker som vanligt strejka mot sömnen, eftersom jag vet att då jag vaknar måste jag upp för att jobba. Ska jag vara ärlig är tanken på att torka rumpa inte speciellt lockande just nu. Nej, jag tänker allt sitta uppe en stund till och blogga.
   Min blick far runt i rummet och stannar vid min samling av Harry Potter-böckerna. Bra grabb den där Potter. Åter igen har jag inte kunnat låta bli att följa med honom på hans äventyr på Hogwards. Tänk den som ändå kunde trolla. Känner på mig att jag är där med näsan tryckt mot sidorna om cirka ett år igen. Brukar bli så. 
   På mitt nattduksbord står just nu mitt överlevnadskitt i dessa förkyldningstider; en flaska hostmedicin, det elefantprydda nässprayet och de åh så mjuka trelagervikta servetterna. 
   I vänster rikting hittar jag min filmsamling. Inte för att skryta, men nog börjar den bli ganska pampig. Filmer är kul! På skåpsdörren framför filmerna sitter lite bilder och kort. Det kort som drar min uppmärksamhet till sig mest är det vykort som Nanne och Viktor skickade till mig ifrån deras första tripp till Arvika. Måste gå fram och titta på det. Mest massa nonsens, men ändå så klockrent. Ler med tanke på att jag ser dem framför mig bara flumma och kladda ner allt sjukt de kan komma på. Saknar dem innerligt när jag tänker på att båda för ögonblicket befinner sig flera mil ifrån mig, var och en på olika håll. Varför ska ni flytta ifrån mig?! Är jag orolig att vår vänskap ska dö ut? Nej. Jag vet att vår vänskap kommer att överleva även om stormiga hav skiljer oss åt. Ni är mina bästa vänner och jag älskar er. Om fem år står vi i Los Angeles och tittar på den förvuxna tomten och skapar Dirty Fashion. O ja, världen ligger för våra fötter.
   Innan jag hinner fortsätta granska mitt chockröda rum öppnar min mamma dörren och skriker att jag borde vara i säng för länge sen och att hon absolut inte kommer köra mig till jobbet om jag försover mig. Ja det är väl bara att vara en duktig son och lyssna på sin förnuftiga mamma, annars blir det inget lördagsgodis. 
   Dags att säga god natt för denna gång. Om du finner dig själv sitta uppe när mörkret tätnar omkring dig så kom ihåg, du är inte ensam.

/Joakim

The winner takes it all



I don't wanna talk
about things we've gone through
though it's hurting me, now it's history
I've played all my cards
and that's what you've done too
nothing more to say, no more ace to play

the winner takes it all
the loser's standing small
beside the victory, that's her destiny

I'm in and Britney out



Okej, jag vet.. Den här bloggen skulle handla om mig. Kan dock inte låta bli att åter igen skriva om Britney. För att hålla mig uppdaterad gick som vanligt in på Britney-klubben på QX och såg att det inte var mindre än 90 st olästa klotterinlägg sedan gårdagen. Alla bögar var i extas. Under nattens gång hade en efter en av hennes låtar ifrån det nya albumet läckt ut. Så när jag kom in fann jag till min stora glädje att hela albumet bara låg där och väntade på mig. Som det Britneyfan jag är förväntade jag mig stordåd från hennes sida och med en suck av lättnad kan jag meddela att det här definitivt tävlar med hennes andra album om bästa album.

Britney är verkligen på väg upp mot stjärnhimmeln igen. Efter Madonnas senaste album floppat, Justin hållt sig tyst och Christina dumt nog valde att släppa en greatest hits istället för ett nytt och fräsht album är vägen fri för Britney att ta för sig, och det gör hon. I en av hennes nya låtar Kill the lights utser hon sig själv som "Queen of Pop", en titel som hon utan tvekan förtjänar efter tio år av oförglömliga hits som präglat musikhistorien.

Jag säger bara till alla er som läser det här (till många av er har jag troligen redan sagt det): KÖP SKIVAN! Ni kommer inte bli besvikna. IT'S BRITNEY BITCH!

Nog skrivet om Britney för denna gång. Dags att vända uppmärksamheten mot mig och jag ber er att gratulera mig. Igår fick jag nämligen reda på att jag kommit in på Göteborgs frisörskola. Startar den 23 februari. Det är bara hosta upp 10 000 kr för att boka mig en plats. Sen gäller det att skramla ihop de resterande 69 000 kr till februari. Det ska dock inte bli några större problem, för alla som känner mig vet att jag är en alldeles exceptionell sparare.

Det bästa med allt ihop är nog att jag äntligen fått klartecken på att jag inte kommer att bli kvar resten av mitt liv på Hulta Ängar som alla andra där. Jag kommer att skaffa mig en karriär som frisör, det som jag innerst inne alltid velat hålla på med. På grund av att man var ung och dum valde jag inte frisörlinjen på Almåsgymnasiet, trots att jag kom in. Så nu är det endast plånboken som får lida, men det gör inget. För nu vet jag att hår är coolt och därför ska jag bli frisör.

/Joakim


Me against the music

...oh baby baby, hon är äntligen tillbaka!

Jag är såååå lycklig miss Britney Spears har återvänt, stronger than yesterday. Första singeln Womanizer har släppts, LOVE IT! Albumet Circus väntas komma ut 28:e november. Det har kommit ut små snuttar av alla låtarna på nätet och det verkar mycket lovande må jag säga.

 I know, gay gay gay! Ändå vill jag dedikera dagens blogginlägg till Britney. Har under livets gång ofta uppfattat höga stönanden från mina vänner i stil med "produkt!" "kloner i tusental". Kanske sant, men inte för mig. 
  
Det är inte alltid en enkel resa då en pojke ska bli man, en flicka ska blomma ut till en kvinna eller hur en liten fjolla ska förvandlas till en ännu större fjolla. Det är målbrottets, fettkuddarnas och förnekelsens tid. Denna period var särskilt tung för mig, men tack vare stärkta vänskapsband och singlar som lucky och born to make you happy tog även jag mig igenom det. Hur osäker och förvirrad jag än var, fann jag alltid mig själv i något så simpelt som ett oh yeah yeah yeah
  
Under mina tidiga tonårsår hade punken sin framfart. Det var otänkbart att lyssna på något annat än Greenday eller Blink 182. Dessa förbyttes dock snart mot en allt mer alternativ musik. Allt som ansågs annorlunda, upprörande eller bara allmänt konsigt var lika med bra. Många valde den vägen och fann genom den sig själva, inte jag. Hur många jag än hade emot mig, som talade om för mig hur fel jag hade, stod jag där medan Britney höll mig i handen. Idag är jag tacksam för det och tillsammans med många andra som du hjälpt hälsar jag dig välkommen tillbaka!


I believe for every heart
that whispers in the dark
there's a ray of light somewhere shining through
it was sink or swim
when the tide came in
I found myself
when I found you


IT'S BRITNEY BITCH!


Välkomna!

Äsch.. Jag ger här med upp mina sorgliga försök att skriva ett seriöst första blogginlägg. Jag skaffade den här bloggen för fyra månader och tio dagar sedan och idag är jag äntligen redo att säga välkomna till Joakims värld, glöm dock inte att vara delaktiga.

Joakim

RSS 2.0