Back to the 80's



Åh, är det inte underbart?! Älskar Aqua. Får en sådan nostaligikick varje gång jag hör dem. Låten borde dock ha heta Back to the 90's

/Joakim

Jag målar var ros i röd

Gud va jag älskar att vara frisör. Så roligt att ha möjligheten att göra världen lite snyggare, och nog har jag allt gjort det. Börjar med söndagen då jag klippte Rijad. Han fick en riktigt schtekarfrisyr (rockabilly). Blev sjukt nöjd med resultatet, får hoppas att han blev det också. Jag tackar Nanne för att hon inte är som alla andra. Hon har en annorlunda frisyr, vilket gör henne till en rolig kund att klippa. Fick prova rakapparaten för första gången och så färgade jag hennes ögonfransar. Dagen kom Aiina in för en helrenovering. Halva håret rök och antligen fick hon orange (vet aldrig hur jag ska stava det) hår. Sjukt snyggt!

Igår hade vi färgkväll i skolan. God mat, utsökt vin och trevligt sällskap. Kunde inte haft det trevligare. Särsklit efter att vinet började påverka oss och det var dags för att färga håret på varandra. James blev lilasvart. Nathalie fick svart underhår, färgad utväxt och en silvertoning, så hennes hår blev nästintill vitt. Hamide och Cecilia färgade sin utväxter. Lina sina ögonbrun. Lana lade i några extensionsslingor. Jag fick min vilja igenom och gjorde Afafs fantastiska lockar i en härlig kopparfärg. Jag som tänkt nöja mig med att bara klippa till mitt hår och färga mina ögonfransar, blev så sugen på att också färga mitt i en kopprig ton, så visst blev det en toning på mig med. Blev väldigt bra faktiskt. Känns skönt att få göra något nytt med håret medan jag väntar på att mitt hår ska bli tillräckligt lång för att permanenta det.

Jag vill tipsa alla, tjejer som killar, att färga sina ögonfransar. Era ögon får verkligen ett lyft utan att man ser sminkad ut. Kom till mig och gör det för mycket billigt pris. Ni kommer inte att ångra er.

         

Nanne färgar ögonfransarna, Nathalie funderar på mustaschtransplantation, jag försöker visa min hårfärg men det går inte så bra och Lana är bara läskig.

/Joakim

Glad midsommar!



/Joakim

Håruppsättningskurs

Idag har vi haft håruppsättningskurs i skolan. Det är väldigt svårt. I alla fall jag som aldrig har gjort något liknande fick kämpa ganska mycket. Det var kul, men jag kommer sannerligen behöva öva en hel del för att få in tekniken. Är inte direkt redo att göra några bruduppsättningar ännu.

Julia fick komma till skolan och vara min modell, så här blev resultatet.  







/Joakim

Detet, jaget och överjaget



Satt precis vid facebook och gjorde ännu ett av alla miljoner quiz som finns där. En efter en visar de ungefär samma sak. Jag har en vild och rebellisk sida av mig som älskar fest, dans och sex. Å visst gillar jag de här sakerna, men av någon anledning tillåter jag inte mig själv att bli den personen speciellt ofta. Kan nog uppfattas ganska pryd och blyg i många situationer. Om man tittar på mig ur ett psykoanalytisk perspektiv (Freud), skulle man nog kunna säga att jag har ett ganska partiskt jag som oftast lyssnar på överjaget och sällan låter detet vara med och bestämma. Jag är en snäll och omtänksam person som värderar min familj och mina vänner högt. Jag sätter sällan mina egna behov före andras. Tror inte jag är en person som många ogillar. Jag hoppas inte det i alla fall.

En stor framgång för detets sida var när jag äntligen gick in på Göteborgs Frisörskolas hemsida och fyllde ansökan om att få börja på skolan. Har velat bli frisör i så många år, men aldrig tillåtit mig. Är så lycklig för att jag nu är där jag är. Jag måste våga göra de saker i livet som verkligen betyder något för mig innan det är försent.

Alkohol är detets bästa vän. Behövs inte mycket för att jag ska bli den person som facebookquizen talar om. Dröjer inte länge innan porrblicken kommer fram och jag är uppe på dansgolvet. För många har alkoholen en negativ påverkan, men jag är en glad person och då blir jag mest bara ännu gladare. Jag behöver dessa stunder för att orka vara den person jag annars är.

Det jag vill säga med det här inlägget är att jag önskar att mitt jag ibland skulle lyssna mer på mina behov. Vill inte vara någon robot.

/Joakim

Hello mr Tomatoface!

Jag har gjort bort mig igen. BIG TIME den här gången! Det är lördag kväll, så självklart var jag tillbaka på kära Hulta Ängar eftersom det är det passet ingen vill jobba. På de månaderna jag har varit borta har de hunnit hända mycket där. Ombyggnaden är klar, så hela byggnaden har öppnat upp. Med detta medkom ett gigantiskt mottagningskök, med en gigantiskt diskmaskin. Hade varit där nere en gång tidigare och fått förklarat hur allt fungerade, så jag kände att det inte var några problem att gå ner dit själv med all disk. BIG MISSTAKE! Jag satte igång den och visst blev det rent, men ut kom också mängder med vattenånga. Hela rummet fylldes med ånga. Fönster och kylskåp blev helt igenimmade. Jag drabbades nästintill av panik. Stängde av maskinen och öppnade upp varenda fönster och dörr för i ett förtvivlat försök att vädra ut all ånga, men vad hjälpte det. Innan jag visste ordet av det hade brandlarmet satt igång. Ah, jag måste få stopp på det innan det når brandkåren! Sprang ut till korridoren där jag visste att det fanns ett brandsystem, men självklart var skåpet stängt. De andra anställda kom också springande, men innan vi hann fixa allt var det redan försent så det var bara att vänta in brandkåren. Har nog aldrig skämts så mycket i hela mitt liv när jag var tvungen att berätta hela historien för en hel hop av brandmän som kört dit under syrener. Hello mr Tomatoface!



/Joakim

Armani loves Beckham, so do I

David Beckham har ännu en gång dragit av sig kläderna för en underklädeskampang för Armani. Det är nästan läskigt hur perfekt han är. Finns det egentligen några fel på honom?







Även de tidigare bilderna ärgrymt heta!





















/Joakim

Lady GaGa feat. Rihanna

Lady GaGa och Rihanna i en och samma låt. Kan ju inte sluta med något annat än succé.



/Joakim

Vännerna lägger sig under saxen



Det är kul för nu börjar jag känna mig redo för att ta emot mina vänner som kunder. Först ut var Hanna. Är så lycklig för att jag äntligen fick min vilja igenom. Hon fick en grymt snygg kopparbrun färg i håret. Nästa vän ut var Viktors syster Elin, som jag gick ifrån rödbrun till härligt sommarblond. Två stora, men ack så snygga förändringar. På söndag är det Rijads tur att bli skuren i håret av min blixtsnabba sax. Får se vad vi ska hitta på. Även Nanne ska få en stund av min dyrbara tid. På tisdag kommer hon in för blekning, klippning,snaggning, ögonfransfärgning m.m. Den kvinnan är minsann inte rädd om sitt liv.

Hände en lite rolig incident på skolan igår. Det kom in en tjej som hade axellångt hår och ville få kort hår. Inga problem, en kul utmaning tänkte jag. Började klippa en form som jag gillade, men det var först när jag stylade håret med plattång och vax som jag insåg att jag i stort sätt gett henne min egen frisyr. Vi hade nästintill identisk hårfärg också. Det värsta var att jag såg att även hon lade märke till detta. Å andra sidan, jag är fab så varför skulle hon inte vilja se ut som mig?

/Joakim

Student 09

Har varit uppe tidigt idag för att hjälpa min lillasyster Julia med hennes hår. Idag är det examensdag i Borås, vilket betyder att alla skolor har avslutning och hela stan kommer fyllas av fulla studenter. Synd att vädret suger, men man kan ju inte få allt.



Idag är Linns dag. Min yngsta vän som blir sist ut att ta studenten. Ska iväg till henne om en stund tillsammans med Hanna, Anna och Fia. Hoppas verkligen att hon får en helt underbar dag. Minns min egen student och balen. Det var två av de mest magiska kvällarna i mitt liv.



Linn jag önskar dig en alldeles extraordinär afton!

/Joakim

Tynar bort till nästan ingenting

Jag har sådan ångest för hur min blogg börjar bli allt fattigare på inlägg för varje vecka som går. Jag älskar min blogg. Den är så mycket jag, eller rättare sagt den var så mycket jag. Nu är den mest sådär halvtrist. Har varken den tid eller ork som jag vill lägga ner på bloggen. Skolan tar all energi. Spenderar i stort sätt hela min tid i Göteborg nu för tiden. Träffar knappt min familj. Börjar tröttna på allt pendlande. Det är fortfarande ganska mysigt på mornarna, men på kvällarna är jag inte hemma förrän tidigast 20-21. Det är tur att jag har vänner som jag kan våldgästa lite när jag känner för det.

Jag vill så mycket med min blogg. Jag är en ex-samhällare, så jag gillar att skriva, fundera, uttrycka mina åsikter, påverka och diskutera. Det är därför jag skaffade en blogg. Jag har mycket jag vill säga. Förut så tänkte jag blogg. Kunde skriva om vad som helst. Nu tänkter jag för mycket i skolan. Har så många idéer och förslag på frisyrer till kunderna. Jag är en kreativ människa under skoltid, orkar inte riktigt vara det när jag kommer hem också. Fast vem vet, jag kanske får tillbaka bloggformen om ett tag. Så ge inte upp om mig riktigt än.

/Joakim

EU-valet



Idag går Sverige och flera av Europas andra länder till val. Ett val som kommer att påverka vår framtid. Vi röstar för att morgondagens samhälle ska bli bättre än det vi lever i idag.

När jag sluter mina ögon och försöker föreställa mig en vacker framtid ser jag: en ökad välfärd med minskade ekonomiska klyftor, humanistiska lagar, människor som tar avstånd ifrån religion, landskap som ser likadana ut som de gör idag och kanske det viktigaste av allt en spridd förståelse om att alla, människor som djur, är lika mycket värda vad de än har för ursprung.

Om min framtid någonsin kommer att bli verklighet kan man inte förutse. Det lär inte hända på många år om ens under min livstid. I övriga världen är olika religioner fortfarande för inrotade i samhälle och lagar, men vi här i Europa har en chans att skapa något vackert. Idag har vi vår möjlighet att forma en bättre framtid och jag tänker ta min.

De frågor som jag önskar EU lägger extra mycket möda vid är: allas lika värde och miljön, därför kommer jag att rösta på Miljöpartiet.  

/Joakim


The Naked Woman

Helt otroligt! Borås blir bara värre och värre när det kommer till skulpturer. Nio meter hög Pinocchio, galen kanin, öronvax och nu en gigantisk naken kvinna.















/Joakim

RSS 2.0