Heillå?



Tänk va roligt man kan ha med lite överblivet hår.

/Joakim

Hetronormen

Nästa vecka startar Stockholm Pride, den roligaste veckan på året, och självklart ska jag dit. Nu när jag spenderar all min tid på jobbet känns det som tiden har stannat upp. Det blir dock ganska uthärdligt om man tänker att det bara är åtta dagar kvar.

Som alla tidigare år har man även i år ett tema för hela festivalen. Årets tema är hetronormen. Hur är det egentligen att leva i ett samhälle som har en bild om hur allt ska vara? Ett mycket bra tema skulle jag säga. Insåg verkligen hur mycket det egentligen påverkar min vardag efter att arrangörerna släppte en reklamfilm för några veckor sedan. Idag släppte även Sveriges Försvarsmakt tre foton för att visa sitt stöd till Stockholm Pride. Framförallt bilden på barnfamiljen berörde mig djupt. Det är så jag hoppas att min framtid kommer se ut.







/Joakim


The Circus starring Britney Spears

Här har ni våra bilder ifrån Kims och min resa till Stockholm. Vår resa till Britney.

































































































Där dog Kims kamera. Så här kommer lite andra bilder som jag har snott lite överallt.























Nej nu får det vara nog. Ska försöka få tag i lite bilder ifrån Max också. Sen har jag bilder på var enda liten detalj.

/Joakim


Svininfluensan



Först finanskrisen och nu svininfluensan. 2009 år inget bra år för mänskligheten. Min chef informerade oss på jobet om att hon haft möte om influensaepidemin med de andra cheferna inom kommundelen. De i sin tur hade blivit tillsagda att de var dags att bereda sig på det värsta. Smittskyddsnämnden räknar med att över 50% av befolkningen kommer bli sjuka. Vi unga verkar vara de som ligger störst i riskzon.

Ska jag vara ärlig skrämmer allt det här mig ganska mycket. Inte så mycket för min egen skull, utan mest för alla andra i mina närhet som jag håller av. Kommer dö av oro om jag fick reda på att någon jag känner skulle sjukna in av svininfluensan. Jag hoppas allt bedarras genom att alla får vaccin innan det hinner slå till hårt. Det måste det bara!

/Joakim


Me against the music live

Lätt det bästa nummret! Inte alls samma känsla på en inspelad version när man inte känner publiken på samma sätt. Inte heller den bästa inspelningen, men jag ville ge er ett helhetsintryck och inte bara inzoomning på Britney. Lärkert är vad det är!




/Joakim

Fuck you!

Jag har alltid varit stolt när jag säger att jag är ifrån Sverige. Vi är ett land som värnar om våra invånare. Vi har rätten att tycka och tänka vad vi vill. Även om många inte håller med mig i det jag säger, så kan ingen ta ifrån mig mina åsikter eller tvinga mig att ändra dem. Vi är ett fritt folk. Genom vårt fria flöde av information är vi också välutbildade och kunniga. I skolan får vi lära oss att våra egna tankar, analyser och diskussioner gör oss till mycket klokare människor än om vi lyssnar på vad böcker eller andra människor säger åt oss att tycka. Vi lär oss förstå, acceptera och respektera andra människor trots att vi inte kanske håller med dem. Sorgligt nog finns det människor som lever utanför Sverige. Människor som tror på vad deras ledare, regering liksom andliga, säger åt dem att tycka. Fattiga, outbildade människor som i många fall inte har tillgång till Internet. Där media styrs med hjärnhand och tvingas censurera. Makt är allt som räknas och hur får man det? Jo, genom förtryck!

Så varför detta inlägg? Därför att jag fick en länk ifrån Aftonbladet skickat till mig om hur Litauen ifört en ny lag där man i princip förbjuder folk att sprida positiv information om till exempel homo- eller bisexualitet, polygami, flera typer av våld, spel och dobbel, hypnos samt dåliga vanor vad gäller mat, hygien och motion. Den innebär också att information om homo- och bisexualitet samt transpersoner inte längre får spridas i skolor och andra offentliga sammanhang.

Här har ni länken, så kan ni gå in och läsa själva: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5513504.ab 



look inside
look inside your tiny mind
then look a bit harder
cause we're so uninspired
so sick and tired
of all the hatred you harbor
so you say
it's not okay to be gay
well I think you're just evil
you're just some racist
who can't tie my laces
you're point of view is medevil

fuck you, fuck you
very, very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don't stay in touch
fuck you, fuck you
very, very much
cause your words don't translate
and it's getting quite late
so please don't stay in touch

do you get,
do you get a little kick out
of being small minded
you want to be like your father
his approval your after
well that's not how you'll find it
do you
do you really enjoy
living a life that's so hateful
cause there's a hole
where your soul should be
you're losing control of it
and it's really distasteful

fuck you, fuck you
very, very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don't stay in touch
fuck you, fuck you
very, very much
cause your words don't translate
and it's getting quite late
so please don't stay in touch

/Joakim

It's Britney bitch!

Höll mig lugn hela dagen. Förstod inte riktigt vad jag gjorde där. När Kim och jag anlände till Stockholm kändes det snarare som om vi var utomlands. Det var först när vi kom in på arenan och såg själva scenen som jag kände något tjockt i halsen. De andra frågade hur det kändes, men jag kunde mest få ur mig fåniga fniss och osäkra leenden. Ovanför våra huvuden fanns en stor klocka som räknade ner minuterna tills showen började. The Big Apple Circus inledde hela showen. Förstår inte hur man kommer på tanken på att bli cirkusartist. Vaknar man bara upp en morgon och tänker "Jag kanske skulle börja jonglera med stora järnkuber i luften". Grymma var de i alla fall! 20.45 dök Perez Hiltons fula tryne upp på skärmen. Nu visste jag precis vad som skulle hända och när hon sänktes ned från taket, och hela Globen fylldes av skrikande tjejer och bögar, släppte alla spänningar som jag byggt upp och tårarna rann ner längs kinderna. Stod i någon slags dvala tills hela scenen fylldes av rök och smällar och tog mig tillbaka till verkligheten. Efter det satt jag inte still på hela kvällen bortsätt från när Everytime kom. Efteråt kände jag blodsmak i halsen och mina händer kändes helt avdomnade. Precis som det ska vara efter en konsert med andra ord. Så surt att behöva sätta sig i en bil och åka hem direkt. Kändes som jag aldrig ville sluta dansa. Kommer minnas denna lyckliga dag förevigt.

Har tre saker som jag är lite missnöjd med. Kändes som om de hade bestämt att den motsatta sidan var huvudläktaren, vilket gjorde att vi fick se mer rygg än framsida. Hade också önskat att hon hade pratat lite mer med oss mellan låtarna. Hade blivit lite personligare. Sen vad tänkte hon med när hon färgde håret brunt? Britney ska vara blond, så är det bara. Men allt det här är egentligen bara struntsaker för i helhet var konserten freaking fantastic. Är så glad att hon äntligen lyckats välja snygga scenkläder också. Massa glitter, det gillar vi!

Medan jag väntar på att få alla bilder från Kim, Max och Rikard får jag helt enkelt sno några av bilderna som Blondinbella lagt upp.



















/Joakim


11 år

Borde sova för längesen. Har en lång dag framför mig. Men hur lätt är det att sova när man känner sig helt klarvaken. Tror mitt hjärta börjar slå allt snabbare för var timma som går. Har nog inte riktigt förstått att det är den 13 juli nu, men när det väl går in för mig kommer det nog slå hårt. Så många år som jag har väntat på den här dagen. Vet inte om någon kan förstå hur stort det här är för mig. I 11 år har det varit Britney och jag och vi har varit oskiljaktiga sedan dess.

I mitt första riktiga blogg inlägg skrev jag om min relation till Britneys musik. Den definerar vem jag är. Utan den skulle jag tappa en bit av mig själv. Jag är en starkare person idag tack vare min hängivenhet till musiken.

Skulle kunna mala på i evigheter om jag så ville, men om jag vill hinna med min buss upp till Stockholm är det bäst att jag gör ett nytt försök att sova. Lovar att berätta hur det var när jag kommer hem.

Önska mig lycka till!

/Joakim

Hot and what is Not

Det är lördag kväll. Blev en sväng förbi Gretas igår och en hel del alkohol inblandat, så idag känner jag mig allt annat än fräsh. Detta gör mig en aning bitter (vilket ni kanske märkte i mitt förra inlägg). Har inte den minsta lust att sitta hemma. Vill saka rumpan till Britneys ljuva stämma och pussa på söta pojkar. Istället ligger jag under mitt täcke, lyssnar på Patricia Kaas och har bestämt mig för att fortsätta fortsätta vara bitter. Kom fram till att bästa sättet är att göra mig en inne och utelista, så jag får klanka ner på allt jag stör mig på i dagens samhälle. Jag kallar den Hot and what is Not.

HOT

+ Britney Spears
Miss Britney Spears kommer till Sverige. Den här gången mer påkostat än någonsin och jag ska äntligen få se min stora idol. I 11 år har det varit du och jag.
+ Will & Grace
Utan tvekan bästa sitcom serien som existerar för tillfället. Har det lilla extra som gör den lite bättre än Friends, Two and a half men, How I met yor mother och liknande serier som hamnar strax under.
+ Marabou Sommar
Min favoritsmak just nu. Den människa som kommit på denna utomordentligt smarta idé att lägga frystorkade jordgubbar i choklad är ett geni.
+ Pride
Let's be happy and let's be gay. Tillsammans med Hanna, Fia och Sebastian ska jag bevitna hela Stockholm färgas i alla regnbågens färger.
+ Beach 09
Nog för att det kan vara trevligt att skymta en och annan tvättbräda, så är det hår jag syftar på. I sommar är det strand/surfarstilen som gäller vilket jag stöttar till 100%. Ett solblekt hår, som fått lite hjälp på traven av en frisör, är helt rätt.
+ Sommarbio
Som alltid kommer de bästa filmerna på bio under sommaren för att sedan lagom kunna släppas på dvd innan julen. I år är inget undantag. Harry Potter, Ice Age, Brüno är bara några av de filmer jag vill se.
+ Kvinnliga artister
Jag vill hylla Britney Spears, Christina Aguilera, Whitney Houston, Agnes, Dolly Parton, Beyoncé, Rihanna, Sarah Dawn Finer, Helen Sjöholm, Carola, Patricia Kaas, Diana Ross, Madonna, Tina Turner, Brandy, Sofia Källgren, Myrra Malmberg, Maria Mena, Pink, Pussycat Dolls, Alesha Dixon, Ciera, Celin Dion, Lady Gaga, Dixie Chicks, Mariah Carey, Lily Allen, Destiny's Child, Alica Keys, Cher, Amy Winehouse, Veronica Maggio, Yolanda Adams Charlotte Perrelli, Corrine Bailey Ray, Lena Philipsson, Roisin Murphy, Marie Serneholt, Mary J Blige, Delta Goodrem, Gwen Stefani, Katy Perry, Sugarbabes, Leona Lewis, Maia Hirasawa, the Saturdays m.m. för att ni fyller mitt liv med era ljuva stämmor.
+ De halvt dolda
Äntligen har den kommit på dvd. Beställd ifrån Ginza, så tillsammans med Jonas Gardells Livet lär den dimpa ned i brevlådan i början av nästa vecka.
+ Svenska språket
Älskar när man sjunger på svenska. Bra föredömmen är Helen Sjöholm, Peter Jöback, Sofia Källgren och Carola.
+ Vackra pojkar
Behöver jag säga mer?

NOT
- Studentlivet
Jag hatar att vara fattig. Är så mycket lyckligare
- Indragen lokaltrafik
Mina bussar i Borås går numera bara två gånger i timman på helgerna och min älskade 2:ans spårvagn i Göteborg har de dragit in helt och hållet över sommarn.
- Gravida kändisar
Bara för att ni skaffat ungar betyder det inte att det är okej att sluta producera musik. Hör ni det Christina Aguilera och Gwen Stefani?
- Arbetslöshet
Är det inte meningen att ni ska sitta inne och leta jobb istället för att åka ner till havet och steka. Tänk på mig som är instängd i en salong hela sommarn.
- Baksmälla
Smällar man får ta, men ändå ganska otrevligt.
- Regn och kyla
I say burrr it's cold in here it must be some clouds in the atmosphere. Please go away!
- Ensamhet
Kom och ge mig en kram!
- Bloggtorka
Det är inte bara min blogg som har uppdaterats dåligt. De flesta av mina vänner suger på den biten de med. Skärpning!
- Pendla
Hatar att pendla! Ge mig en lägenhet i Göteborg. Är så trött på Borås.
- R.I.P Michael Jackson
Säga vad man vill, men du var sannerligen one of a kind. En legend.

/Joakim

Geek!



Satt på bussen på väg hem ifrån Göteborg när det kliver på en kille, i alla fall tror jag att han var det. Det var svårt att se för att han hade långt, tunnt och livlöst hår som hängde ner över ansiktet. Var säkerligen inte klippt på minst ett år. Medan han gick längs med gången börjar jag störa mig allt mer på hans utseende. Inget med honom var rätt. Stackars människa han behövde sannerligen en bögvän. Ville så gärna ta tag i hans hand och be honom sätta sig ner bredvid mig, så jag kunde lära honom ett och annat om livet. Ser det lite som en plikt till som frisör att försöka göra världen lite vackrare. Visst han kanske inte är den vackraste personen i sin omgivning, men det betyder inte att det är okej för honom att sluta klippa sig, köpa kläder för under 50-lappen bara för att de är funktionella och bära glasögon som han antagligen ärvt efter sin morfar. Bryr du dig inte om dig själv kommer ingen annan göra det heller!

/Joakim


Living in America

Vill inte tänka på hur många tjejers hår som förstördes när den här videon kom. Alla ville se ut som Maja i the Sounds. Detta är sannerligen nostalgi, eller hur Keff?



/Joakim

Moving in

Igår var en mycket trevlig afton. Kim bjöd på inflyttningsfest, efter att ha bott i lägenheten i typ tre månader. Bättre sent än aldrig känner jag i och för sig. Så roligt att få se alla små exklasskompisar igen. Har saknat den gemenskap vi hade. Längtar tills jag flyttar hemifrån och också får sätta upp käcka små varningslappar åt mina grannar. Ska dra ihop en hejdundrans fest för alla mina vänner. Jag är en bra festfixare för mina fester brukar alltid bli oerhört lyckade. Många tjejer åt Rijad också. Så om ett drygt halvår får ni räkna med att få en inbjudan på facebook. Det är dags för mig att bli vuxen och flytta hemifrån.

Tvingade Anna att vara med på bild så jag kunde visa upp hennes förvandling.

 
Före                                           Efter

/Joakim

Radar

Har missat helt att videon till Britneys fjärde singel Radar släppts. Så trist! Inte alls en typisk Britneyvideo. Fattar ingenting. Hade hoppats på en snygg ganska mörk video som typ Rihanna Disturbia, istället får jag hästpolo.

I say what what?




/Joakim

You can be an alcastar

Alcazar i Borås. Lätt att Kim och jag är där!





/Joakim

Uppdatering

Det här med bloggandet går verkligen upp och ner. Om ni tittar på de tidigare inläggen så är de publicerade ganska nära varandra. Fick en riktig bloggkick. Men precis med allt annat når man tills sist en topp och den senaste veckan har jag mest mått dåligt när jag tänkt på bloggen. Har varken haft tid eller ork till att ens försöka blogga, men nu ska jag försöka bättra mig.

Så vad har hänt i mitt liv det senaste? Skola, skola och mer skola. Älskar det, men nu börjar pendlandet ta ut sin rätt på mig. Är så sjukt trött nu för tiden, eftersom jag försöker ha ett liv efter skolan. Jag behöver träffa mina vänner. De känner mig utan och innan. Så synd att det inte finns mer tid för dem. Saknar er..

Det är i och för sig inte jag som behöver mina vänner. Nu behöver de även mig, eller de behöver i alla fall klippa sig. Fyra nya små vänner har nu fått sig en renovering sen jag sist bloggade. Först ut var Viktor. Helt underbart för han lät mig bestämma allt. Klippte lite här och där, kletade lite färg och och körde virknålen i huvudet på honom. Ett mästerverk säger jag er! Alla är inte lika orädda som Viktor. Kim och Anna var så nervösa att benen skallrade. Eftersom Kims hår redan är GORGEOUS behövdes mest en ordentlig uppfräshning av topparna, men stackars Anna som bara skulle observera fick känna hur två tredjedelar av hennes hår föll ner till golvet. O ja, en Victoria Beckham-bob pryder nu denna söta flickas huvud. Resultaten blev grymt bra. Alla timmar i skolan har gett resultat. Jag har bestämt mig på att bli grym och jag är en god bit på väg. Tror de kommer slappna av lite mer nästa gång. För bara några timmar sedan kom ännu en modig kvinna in genom skolans port. Elisabeth, eller kära Bettan som hon är för mig, har gått från långt hår till en page, men nu ville hon ha kort hår. Hon har redan blivit klippt av mig en gång. Hon var min första provkanin. Har utvecklats en hel del sen dess. Jag antar att hennes glädjeskrick betydde att hon var nöjd. Klipp er kort tjejer!

Jag är så sur på mig själv för att jag alltid ska glömma ta bilder på mina klippningar, men här har ni lilla Viktor i alla fall.



/Joakim

RSS 2.0