The Little Mermaid

Är efter ett litet uppehåll har jag återvänt till min sanna genré, musikalmusik. Finns inget som går upp mot en riktigt bra musikalnummer. Just nu är det The Little Mermaid som spelas om och om igen. Täck om man ändå hade kunnat få se det här live. Tråkigt att filmningen är lite dålig, men blunda bara och njut.



/Joakim

Shut up & sing



Freedom of speech is fine, as long as you don't do it in public.

Har sedan jag upptäckte Dixie Chicks musik för några år tillbaka varit ett stort fan av deras musik. Tidigare har jag väl tyckt att country kunde vara lite småmysigt, men de gör musiken levande på ett sätt som annars bara Dolly Parton kan göra. När Natalie Maines sjunger behöver jag inte ens tänka på texten utan den bara kommer till mig. Känns som hon bara sjunger till mig.

Var inne på Hemmakväll häromdagen när jag såg dokumentären, Shout up & Sing, om Dixie Chicks liv efter att de under en spelning i London uttryckt sitt förakt mot George W Bush och Irakkriget som snart skulle bryta ut. Att de skämdes för att komma ifrån samma delstat som honom, Texas. Trots att övriga världen hylldade dem väckte uttalandet enorma reaktioner i hemlandet bland så väl politiker, media och stora delar av befolkningen. Radiostationerna slutade spela deras musik, folk demonstrerade utanför deras konserter och flera mordhit riktades åt bandets ledsångerska.

Det är i sådana här stunder som man inser hur lyckligt lottad man är som är född i Sverige. Är så trött på alla outbildade människor som bara ser världen som svart och vit, gott mot ont, USA mot världen. Finns så många trångsynta människor i de inre delarna av Amerika. Trångsynta pågrund av att de redan från att de är små hjärntvättas med politisk, patriotisk och religiös propaganda. Stackars människor som inte får tänka för sig själva. Sorgligare blir det med tanke på att de själva inte vet om det. Tack och lov för Barack Ubama och Dixie Chicks såklart!

/Joakim

Nick Pitera

Okej, jag har så förbannat tråkigt. Här kommer fler klipp. Den här gången på den mycket farsinerande personen Nick Pitera.







/Joakim

To all my girls

AMAZING! Får inte nog av den. Låten är grym! Videon är grym! Hon är grym!  



/Joakim

Strike a pose

Tänkte att jag var tvungen att posa lite framför kameran medan jag fortfarande har mitt lockiga hår kvar. Behöver bevis på att jag haft det. Sen är det roligt att ta bilder också. Hoppas ni gillar dem.

















/Joakim


Den döda staden

"Nästa station Borås" Det är något med de orden som får det att knyta sig i magen på mig varje gång. Jag vill inte gå av tåget. Vill bara sluta ögonen och inse att jag är tillbaka i Göteborg när jag öppnar dem igen. Det är med tunga steg som jag går av tåget och börjar vandra bort mot busstorget. Det är mörkt ute nu när jag kommer hem. Inte ett ljud hörs när jag går där i min ensamhet. Vart är alla människor? Antagligen sitter de hemma och tittar på tv för på kvällstid har Borås inget att erbjuda. Inte heller får jag sällskap av den enorma nakna kvinnan som annars så villigt blottat sig för mig. Jag kommer aldrig glömma våra stunder tillsammans. Nu när jag går förbi platsen där hon brukade stå ser jag bara en tom grushög. Hon har lämnat Borås för Göteborg, så vad håller då mig kvar? Borås har inget mer att tillföra mig. Om några år kommer jag antagligen se Borås med nya ögon, men nu när mörkret infinner sig slocknar allt liv och den döda staden ekar i sin tomhet. Jag vill inte dö!



/Joakim


On and on



Nu börjar det likna något. Bort med tacky svenska videor och in med nytt snyggt material som passar den internationella marknaden. Hon kommer bli stor!

/Joakim

The Ugly Truth

Såg The Ugly Truth på bio idag med min syster Julia. Så förutsägbar, precis som alla andra filmer i samma kategori, men den var verkligen en mysig film. Älskar Kathrine Heigl! Rekommenderar den starkt till alla er som vill se en lättsam film, som garanterat får en på bra humör.

Insåg när jag satt i biosalongen att Kathrine Heigl är sjukt lik min vackra vän Anna. Hittade dock ingen riktigt perfekt bild som gjorde min åsikt rättvisa.



/Joakim

Kyrkovalet

Antar att det inte bara är jag som fått hem det rosa kuveret där man uppmanar att gå och rösta i kyrkovalet. Förra gången det var kyrkoval visste jag ingenting. Idag är jag mer påläst. För detta årets val rör det sig i största grad om mina rättigheter. Det finns tre nomineringsgrupper som arbetar extra stark för att upphäva den lag om samkönades rätt att gifta sig som röstade igenom första maj i år. Kristdemokraterna,  Frimodiga kyrkan och Sverigedemokraterna vill sätta tradition före humanitet. Allas lika värde är inte det viktigaste för dessa grupper.

För många av er kan det tyckas som ett ointressant och mindre viktigt val då det inte berör er själva, men rösta då för oss andra. Gå och rösta för att framtida generationer ska slippa födas i ett samhälle som inte accepterar de som är annorlunda. 

Mitt val är ganska självklart.

 
/Joakim

11 september





Trots att åtta år förflutit minns jag det som om det var igår. Två flygplan krashar in i Wold Trade Center, samtidigt har jag mina egna bekymmer på hemmaplan. Hade nyligen börjat sjunde klass på högstadiet. Ny skola och ny klass, så självklart tvingades vi ut i skogen, mitt ute i ingenstans, för att "lära känna varandra". Har bara tragiska minnen från den dagen. Skog, kyla, sova i vindskydd och minnet av att falla i en gyttjebäck under en hinderbana. Inte konstigt att jag blivit den jag blivit. Trots vår avskildhet nådde de katastrofala nyheterna oss. Vi samlades alla inne i en stor lada och lärarna meddelade oss vad som hade hänt. Var ganska ofattbart att de två tornen, som man så många gånger sett på film, nu inte var mycket mer än stoft. Tänk vad mycket lidande som medföljde efter den här dagen. Det är i sådana här stunder som man ska försöka tänka positivt. För att göra något gott lade jag 100 kr i en av Rädda Barnens insamlingsbössor. Mådde väldigt bra efteråt. Vad gör du för att försöka göra världen till en bättre plats?

/Joakim

Ny frisyr

Idag har jag haft mitt fluff i en månad och jag måste säga att jag är så glad att jag gjorde det. Trivs väldigt bra i det och det är roligt att inte se ut som alla andra. Är så stolt över mig själv för att jag vågade göra det också. Alla som känner mig vet att mitt hår är det viktigaste jag har. Så det var en stor grej för mig att gå från platt till lockigt. Hur mycket jag än gillar det så har jg insett att jag aldrig kommer orka hålla på att styla det varje morgon, nu när det blir mörkare och mörkare för varje dag som går. Jag kommer behålla det månaden ut, sen är det dags för något nytt. Har en ganska klar bild på hur jag vill ha det.











/Joakim


Klippoteket

Den här veckan har varit den bästa på mycket länge. Har fått stå i den riktiga salongen hela veckan vilket varit en välbehövd putt för självförtroendet. Idag fick jag en ännu större komplimang. En av rektorns andra salonger, Klippoteket, hade fått tre sjuka så jag skickades dit för att hjälpa till med alla kunder. Var jättenervös inför att bli bedömd på allt man gjorde, men så fort jag började klippa släppte all nervositet. Har aldrig jobbat så effektivt tidigare. Tog alla kunder på en halvtimme. Visserligen hade jag tur med att bara få ganska enkla frisyrer. Rätt dag att ha bra flyt på. Fick massor med beröm av rektorns fru. Är underbart att veta att hårt arbete alltid lönar sig i slutändan.

/Joakim

Without you

My Everything må vara vår låt, men Rent kommer alltid vara vår film (musikal). Texten i kombination med videon säger ganska mycket.



without you
the ground thaws
the rain falls
the grass grows

without you
the seeds root
the flowers bloom
the children play

the stars gleam
the poets dream
the eagles fly
without you

the earth turns
the sun burns
but i die without you

without you
the breeze warms
the girl smiles
the cloud moves

without you
the tides change
the boys run
the oceans crash

the crowds roar
the days soar
the babies cry
without you

the moon glows
the river flows
but i die without you

the world revives
colors renew
but i know blue
only blue
lonely blue
within me blue
without you

without you
the hand gropes
the ear hears
the pulse beats

without you
the eyes gaze
the the legs walk
the lungs breathe

the mind churns
the heart yearns
the tears dry
without you

life goes on
but i'm gone
cause i die without you
without you

/Joakim

When your life is back on the right track, you will feel so good

Tänkte först fortsätta på förra inlägget med att fortsätta min berättelse om min väg tillbaka till mitt glada jag, men insåg att ni inte skulle orka läsa om ni såg så mycket text. Tar därför dagens händelse i detta inlägg.

Hade just klippt klart min första kund och skulle gå över till den andra salongen med pengarna när rektorn stoppar mig och ber att få prata med mig. Tyckte han lat lite barsk i rösten, så jag var rädd att jag skulle få en tillsägning för att jag inte dök upp i fredags. Istället berättade han att han sett hur jag kämpat och utvecklats under de här tre månaderna med kunder och att det borde belönas med att jag från och med nu skulle börja ta kunder i salongen så att jag får in en kassavana och möjligheten att komma närmare försäljningsprodukterna. Är verkligen roligt att han uppfattat min strävan efter att utvecklas och är tacksam för att han vill hjälpa mig. Skönt att veta att mitt hårda arbete till slut ger resultat. Jag förtjänar det här.



/Joakim

I got a feeling that tonight is gonna be a good night. Wroooong!

Nä nu har det varit nog med dystra miner ifrån min sida. Även den bäste kan ha sämre dagar. Jag hade några förra veckan, men nu är det på väg att ändras. Tog ledig från skolan i fredags för att jag helt enkelt inte klarade av att gå till skolan. Var helt utsliten. Behövde verkligen tid för mig själv. Viktor hann komma förbi en liten stund så jag kunde få ta avsked innan har åker till England i några månader. Kommer sakna dig.

På lördagen var det först jobb och sedan bar det iväg för Kim och mig till Göteborg för en sedan länge planerad utgång. Eftersom Sebastian bor så skrämmande centralt som han gör hade han inget annat val än att öppna upp sitt hem för oss. Hade en mycket angenäm förfest som dock slutade att jag hängde med huvudet över toaletten. Fick stanna hemma och se de andra gå ut utan mig. Hade verkligen behövt få dansa av mig alla bekymmer. Att jag aldrig lär mig att jag inte kan blanda olika drycker. Slutar alltid illa. Från och med nu är det bara dooley's som gäller för mig. Som tur var bjöd söndagen på strålande solsken, så när Sebastian gått till jobbet passade Kim och jag på att strosa runt på stan. Hittade två stycken tröjor och ett par byxor. Då blev jag glad. Sen att bara få spendera tid ihop med Kim var också underbart. Tack för det! Har saknat dig.


O ja, lyxliv är helt rätt för oss.


För sådana här tillfällen åker de stora spolarna fram.


Caroladräkten är alltid helt rätt.


Fick bli Britney istället. Har gjort den själv.


Då börjar vi, klänning nummer ett. Kim hade med sig minst tre ton packning i form av kläder, skor, smink och accessoarer.


KIM S = Kvinna I Min Stil


Hmm.. Har vi inte sett den posen förut?


Klänning nummer två. Så fel, men också så rätt.


Klänning nummer tre. Glittrigt fodral, ja tack!


En bild på min tänkta outfit.


Det är inte bara Kim som är en attraktiv kvinna.


Slutligen det vinnande bidraget, klänning nummer fyra.


Sista bilden för kvällen. Ännu är jag lyckligt ovetande om mitt kommande öde.

/Joakim

Wake me up when September ends

Jag vet inte hur mycket mer jag orkar. Jag är så trött på allt nu för tiden. All den lättsamheten jag kände för någon månad sedan har byts ut mot nedstämdhet. Jag har pushat mig själv för hårt, men nu behöver jag en pause.

Det jag egentligen behöver är att få känna andra människors närhet, men just nu känns det som om alla glider ifrån mig. Det gör mig ledsen...

/Joakim

RSS 2.0