Mors dag

För mig är det här en av de mest betydelsefulla dagarna på hela året. Det är en dag då jag får hylla några av de viktigaste personerna i mitt liv. Mina förebilder. De som varit med och format mig till den person jag är idag. Kunde inte haft bättre kvinnor i mitt liv. Jag tackar min mamma, mormor och farmor för att de alltid funnits där för mig.

All min kärlek.

/Joakim

Lång vecka

Var nästan en vecka sedan jag senast skrev i bloggen, men har helt enkelt inte haft tid för datorn. Den här veckan har varit otroligt lång och påfrestande, men så kul. Känner att jag på bara en vecka utvecklat en större säkerhet. Känns snarare som om jag klippt kunder i en månad. Det är långa dagar, men när jag väl står och klipper så bara flyter tiden iväg. Sen att försöka ha ett liv utöver skolan är inte så lätt. Min familj har knappt sett mig på hela veckan. Sover endast hemma nu för tiden, om jag ens gör det. Har satt vännerna och festandet i fokus den här veckan. Får se hur den kommande veckan blir. Ska försöka uppdatera er lite bättre.

/Joakim

Första kunderna

Det har varit en lång dag. Mötte många hinder, men jag tog mig i mål till slut. Är helt slut i kroppen. Har varit en riktigt kul dag dock. Nu lever och verkar jag i det verkligliga livet. Mina kunder satte mig sannerligen på prov.  Första kunden, Kalle, kom in med långt smålockigt hår som räckte ner till axlarna och ville klippa det nästan lika kort som mitt. Han gick därifrån med en riktigt snygg stekarfrisyr. Kund nummer två, Sara, ville klippa, färga och slinga håret. Blev lite småkomplikationer med slingorna, men det var inget som inte kunde rättas till. Det tog tid, men hon gick därifrån med ett riktigt bra resultat. Det som gjorde mig mest glad var att hon direkt efteråt ville boka in en ny tid och bad speciellt om att få komma till mig igen. Med andra ord blev hon min första stammis.

Tack Jeanette för att du tog mig igenom dagen!

/Joakim

Kalle och Sara



Känns som om jag vridit tillbaka tiden. Minns hur jag kände mig den 23 februari då jag skulle börja skolan igen. En slags skräckblandad glädje. Nu tre månader senare är det dags att lägga dockorna åt sidan. Tar mina två första kunder imorgon. Först kommer Kalle som vill klippa sig och efter honom är det Saras tur som ska få håret klippt men också slinga sig. Att börja med kunder är som att ta allt till en helt ny nivå. Allt blir så verkligt. Det är nytt för mig, jag vet inte hur det kommer bli och det skrämmer mig. Jag älskar dock frisöryrket, men därför har jag också så sjukt höga krav på mig själv. Jag vill verkligen att min kund ska gå därifrån med ett leende på läpparna, och då menar jag ett äkta sådant.

Lovar att blogga imorgon och berätta om hur det gick.
 
/Joakim

Mat-Hilda = FAB!

Matilda ville ju också gå på bal, så vi begav oss så klart till Beyond Retro för att hitta den perfekta klänningen. Nog hittade vi den allt.







/Joakim


She's a fairytale

Strålande vacker insvept i aprikos. Kände mig så stolt när jag såg den yngasta av mina älsklingar glida fram längs med den röda mattan. Är så otroligt avundsjuk på henne som får gå på bal ikväll. Var bland de mest minnesvärda kvällarna i mitt liv. Hoppas det ska bli så för henne med. Om inte annat var hon som en sagoprinsessa.







Bal är underbart, så här kommer lite andra nostalgibilder.

























Oerhört vackert! Jag har snygga vänner.

/Joakim


Mer bilder på beställning

Märker att bilder tydligen drar besökare till sidan. En eller flera personer har inne mer än en gång för att titta på bloggen. Sidvisningarna är tre gånger så många om man jämför med igår. Ska försöka ta fler bilder i framtiden. Allt för att göra mina kära läsare nöjda. Här får ni lite ögongodis, en bild på lilla Ellicka.



/Joakim

A darker side

Tog lite nya bilder i veckan. Försökte att inte vara så sötsliskig som jag annars lätt bli på bild. Vet inte om jag lyckades, men här har ni något att titta på medan jag väntar på inspiration till skrivandet.











/Joakim

Vad är paradiset för dig?



En röd sol är på väg ner över horisonten och sprider sitt gyllene sken över havets stilla yta. Jag vandrar längs en vit sandstrand. Finner ett lugn ifrån ljudet av vågorna som kluckar mot strandkanten. Jag stannar upp och ser mig omkring. Inte en enda människa till synes. Är helt ensam, men det gör mig ingenting. Jag fortsätter vandra längs stranden tills en liten trähydda uppenbarar sig. En känsla av upprymdhet stiger inom mig. Allt jag letat efter finns där inne, jag bara vet det. Jag springer den sista biten. Försöker hålla tillbaka min iver då jag når fram till dörren och skjuter upp den försiktigt. Stugan är inte stor utan består endast av ett rum, i mitten står en stor himmelsäng och där möts jag av en varm blick och orden "Hej, jag har väntat på dig". Insvept i vita lakan ligger han, min stora kärlek.

Jag är inte rädd för döden, jag är bara inte redo för mitt happy ending än.

/Joakim

Oslo 2010

Dags att summera hela schlagercirkusen. Har varit en rolig vecka. Har följt Aftonbladets schlagerblogg så intensivt den senaste tiden att det nästan känns som jag varit med i Moskva. Själva finalen var dock inte alls rolig. Som ni ser så höll övriga Europa och även Sverige inte med mig om min top 10 lista var den rätta. Är besviken på att vi inte hamnade på en bättre placering än 21:a plats. Malena förtjänade så mycket mer. Hon var fantastisk. Lite lustigt att det kunde sjunka så mycket när hon i delfinalen kom på en fjärde plats. Att Norge vann alltihop, med så enormt stor marginal dessutom, har jag så svårt att förstå. För mig är det en medelmåtta låt och den borde verkligen inte ha vunnit. Det enda bra som kommer ur allt är att man nästa år kan åka till Oslo och se Eurovison live. 

 

Var lite nere under omröstningen och en stund efteråt, men när jag anlände till Gretas och fick dansa till Britney och massa schlager glömde jag snabbt bort min sorg. Hade en grymt kul kväll, med mycket trevligt sällskap. Gick inte därifrån förrän vid femtiden då det stängde, lagom för att se solen gå upp och allt ljusna. Livet är ändå härligt!

/Joakim

Tankar inför finalen

En sak som är säker är att det kommer bli en spännande final ikväll. Kan gå lite hur som helst. Har faktiskt ingen klar vinnare framför mig. Mina favoriter kommer fån deltävling 1. Blev besviken på många bidrag från andra semin. De höjde sig inte riktigt. Lite hemskt, men jag hoppades verkligen att både Norge och Grekland skulle åka ut. Det finns så många bättre bidrag. Samtidigt är det i och för sig väldigt kul att alla de nordiska länderna är i final.

Starfältet i år är ganska stark faktiskt. I stort sätt har de bästa bidragen gått vidare. Det är nog bara Kroatien som jag tycker har en riktigt dålig låt. Har svårt att avgöra hur det kommer gå för Sverige, men det är till vår fördel att det är tre ballader före oss och tre stycken efter oss. De flesta upptempo låtarna kommer i slutet. Vi kommer verkligen sticka ut där i början.

Jag tror inte jag kommer kunna bestämma vem jag tror vinner allt innan jag har sett alla bidrag, men jag ska göra min önkse-top-10-lista:

1. Sverige
2. Frankrike
3. Island
4. Armenien
5. Bosnien
6. Azerbajdzjan
7. Turkiet
8. Estland
9. Albanien
10. Spanien

Tyvärr är jag helt medveten om att det här bara är ett drömresultat. Vet att Grekland, Norge och Ukraina kommer lägga sina ganska attraktiva näsor i blöt i alla fall. Bara ingen av dem vinner är jag nöjd. Men vi får väl se hur det går. Kommer bli en mycket intressant afton.

/Joakim


Deltävling 2

Eftersom det gick så bra med att lista ut vilka bidrag som skulle gå vidare från semifinal 1 tänkte jag ge mig på ett försök att spå utgången även för dagens tävling. Vi får väl se hur det går. Lite svårare den här gången.

Vidare

Serbien
Norge
Slovakien
Azerbadzjan
Grekland
Ukraina
Estland
Slovenien
Albanien
Moldavien

Utslagna

Kroatien
Irland
Ungern
Lettland
Polen
Cypern
Danmark
Litauen
Moldavien
Albanien
Nederländerna

/Joakim

Et s'il fallait le faire



Här har ni en av mina absoluta favoriter i tävlingen, Frankrike. Det är ingen låt jag fastnade för direkt, utom den har växt fram. Otroligt vacker låt! Kommer nog inte gå så jättebra för den i tävlingen eftersom den är alldeles för seg i dessa sammanhang. Det hindrar dock inte mig ifrån att njuta av varje ord hon yttrar. Det här är romantik!

/Joakim

Startnummer 4

Efter semifinalen hölls en presskonferens för de länder som gått vidare. Tyckte Malena gjorde bra ifrån sig och svarde på frågorna med humor. När det kom till att dra startnummer blev jag väl en aning missnöjd. Hade hoppats på att vi för en gång skull kunde få vara i slutet, men nu blev det nummer 4 så det är bara att göra det bästa av situationen.

/Joakim

Sverige i final

Mohaha! Jag är grym! Lyckades pricka in alla de bidragen som gick vidare. Vilken otrolig lättnad det var när Sveriges flagga kom fram, och så tidigt dessutom. Gud va det ska firas stort på lördag! Kanske borde bära vitt också för att hedra vår vackra svenska. Jag är så glad! Bra att Island gick vidare också. Den höjde sig verkligen live. Lite besviken på Bosnien och Armenien, vars låtar jag älskar. De levererade inte alls så starkt som jag hoppats. Är glad att de gick vidare ändå. Blir spännande att se hur deltävling 2 blir. Blir mycket schlager den här veckan. Det är bara för er att stå ut.

/Joakim

Delfinal 1



Ungefär en timme kvar till första deltävlingen i Eurovision Song Contest går av stapeln. För Sveriges del är det egentligen viktigare att det går bra i den här deltävlingen än själva finalen, då vi är det enda landet bortsätt ifrån the big four som alltid varit i final sen någon gång under 70-talet. Ganska imponerande, men egentligen är det inte så konstigt eftersom Sverige är det bästa landet. Om man tittar på startfältet är det inte den minsta tvekan om att Sverige ska gå vidare. Ändå är jag lite orolig. Man vet aldrig hur östländerna röstar. 10 av 18 bidrag är det som går vidare. Listar de jag tror på, så får vi se hur bra/dåliga mina förutsägelser är.

Vidare


Sverige

Armenien

Turkiet

Israel

Island

Rumänien

Finland

Portugal

Malta

Bosnien


Utslagna

Montenegro

Tjeckien

Belgien

Vitryssland

Andorra

Bulgarien
Makedonien
Schweiz

/Joakim


Jag har biljetterna!



Jag känner mig som den lyckligaste pojken i världen just nu. Om bara två månader ska jag äntligen få se miss Britney Spears live. Finns ingen jag någonsin sett tidigare som går att jämföra med det här. Jag vill säga så mycket om det, men jag har helt enkelt inte orden för att beskriva hur jag känner. Tror inte det är någon som tvekar efter att ha sett dett här klippet att det inte finns någon som kan ge en bättre show än Britney. Hoppa fram någon minut och se det dessutom i hög kvalité.

/Joakim

Britney, I'am sorry for...

Behöver inte säga så mycket, det gör videon av sig själv. Se den!



/Joakim

Göteborgs Frisörskola

Göteborgs Frisörskola. Det är den plats på jorden jag tycker bäst om just nu. Blir lika förvånad varje måndag då jag vaknar upp och känner glädje att få gå till skolan och lära mig nya saker. Det är så kul att lära sig nya tekniker, kämpa med dem och i slutet av dagen få gå hem och känna att man gjort ett bra jobb. Känner ändå att jag utvecklas varje dag, blir säkrare varje dag. Det är en otroligt skön känsla. Sen gör det nog mycket att jag har en så skön klass och härliga lärare.

Det finns ett fel med Göteborgs Frisörskola. Finns minst en tjuv som vandrar inom dess fyra väggar. Två mobiltelefoner, en våg man mäter färgblandningar med och 100 kr ur kassan har försvunnit. Det är verkligen sådana här saker som förstör den härliga stämningen som annars existerar i skolans lokaler. Man går runt om misstänker alla, men samtidigt kan jag inte se någon av oss göra det. Vem tar andras saker liksom? Ens mobil innehåller ju hela ens liv typ. Det är bara en ful människa som kan göra en sådan sak. Skäms på dig!

Men nog om allt tråkigt! Här har ni lite bilder på mina älsklingar.







































/Joakim

Toxic



baby, can't you see
I'm calling
a guy like you
should wear a warning
it's dangerous
I'm falling




there's no escape
I can't wait
I need a hit
baby, give me it
you're dangerous
I'm loving it



too high
can't come down
losin' my head
spinnin' round and round
do you feel me now


with the taste of your lips
I'm on a ride
you're toxic
I'm slippin' under
with the taste of the poison paradise
I'm addicted to you
don't you know that you're toxic
and I love what you do
don't you know that you're toxic


it's gettin' late
to give you up
I took a sip
from my devil's cup
slowly, it's taking over me


too high
can't come down
it's in the air and it's all around
can you feel it now

with the taste of your lips
I'm on a ride
you're toxic
I'm slippin' under
with the taste of the poison paradise
I'm addicted to you
don't you know that you're toxic
and I love what you do
don't you know that you're toxic


intoxicate me now
with your lovin' now
I think I'm ready now
intoxicate me now
with your lovin' now
I think I'm ready now

Marie Marie Marie

Trots att jag tycker att låten är mycket sämre i den inspelade versionen än vad den var live, så är i alla fall videon riktigt grym. Hon är sjukt het!




/Joakim

Posh



Idag har varit en mycket bra dag. Klippt en bob på min docka. Gick väldigt bra för att vara första gången. Känner mig lite stolt över mig själv. Det är en frisyr som kräver mycket teknik. Var så roligt att få klippa en frisyr som verkligen hade en tydlig form och man sett andra bära. Så nu kan jag säga att jag klippt Victoria Beckhams frisyr.

/Joakim

Frisör, jag?

20 dagar, vad är det egentligen? Ingenting, absolut ingenting. Om 20 dagar, den 25 maj kl. 9.00, kommer jag klippa min första kund i salongen. Börjar känna ångesten smått bubbla upp inom mig. Hur ska jag tänkas hinna lära mig allt jag behöver kunna på bara den lilla tiden som återstår? Jag har fortfarande ingen aning om hur man klipper en herrkund. I och för sig börjar dockorna få allt kortare hår. Har fått in en bra teknik när det gäller uppklippning och idag fick vi lära oss klippa bobfrisyr. Har fått bra beröm det sista och då gör det att jag känner mig lite lättare till mods, att jag ändå kanske kommer att klara det. Det är bara att öva, öva och öva ännu mer de sista veckorna. Jag tänker inte bli någon medelmåtta. Jag är skapad för att bli extraordinär.

/Joakim

Malena i Moskva

Första genrepet för Malena i Moskva. Blir en del ändringar efter Melodifestivalen. Det mest framträdande är väl att hon bytt färg på sin klänning. Jag älskar den! Har aldrig varit mycket för svart. Hon har också sagt att själva numret ska inspireras av Narnia. Kan inte se det på bilden, men det bli spännande att se.



/Joakim


The greatest love of all

Jag älskar storhelger! Visst är det skönt med lite extra ledighet, men det bästa med allt är att alla vänner som studerar i andra städer kommer hem för att hälsa på sina nära och kära. Har spenderat de tre senaste dagarna ihop med Nanne och Viktor. Har saknat den samhörigheten som vi tre har. När jag är med dem är allt så bekymmersfritt och komplett.



Tack för att ni är dem ni är! All min kärlek!

/Joakim

RSS 2.0