Jagad

Vaknade innan klockan ringde idag. Satte mig upp, helt klarvaken. Ännu en hemsk mardröm som plågar mig. Varför är det alltid just mina mardrömmar som jag måste komma ihåg? Alla är de ungefär likadana. Jag flyr, gömmer mig ifrån onda män som jagar mig. Ibland är jag ensam, andra nätter har jag någon i min närhet med mig, som jag gör allt för att skydda och då och då innehåller mina drömmar krig och död.

Var väldigt skakad när jag vaknade. Drömde att Will och Grace blev jagade av Gestapo. I drömmen såg jag allt utifrån Wills perspektiv. Minns att vi flydde genom en mörk skog fylld av massa sumpmark tills vi kom fram till ett stort hus mitt ute i ingenstans. Vi var väntade, för i dörren stod Michael Caine och vinkade in oss. Tydligen var det inget genidrag för det dröjde inte länge innan en lastbil med en massa män kom slirandes upp för grusvägen. Självklart var ju Michael Caines hus den första platsen för dem att söka efter oss. Så är det ju alltid i drömmar. Då är allting logiskt. I panik flydde vi in i vardagsrummet där jag gömde mig i en jättehögtalare och Grace i en diskmaskin som var placerad mitt i rummet. Hörde dörren sparkas upp och snabba fotsteg överallt som närmade sig från alla håll. Genom små kikhål kunde jag se allt utspela sig. Hur de vände upp och ner på hela huset och till slut upptäcka diskmaskinen. I samma stund som som jag hör glas sprängas av att de kastar diskamaskinen ut genom ett fönster drogs jag ur drömmen lämnad med endast en känsla av förtvivlan. Hela storyn kanske låter lite komisk, men drömmen var så verklig. Vad betyder dessa drömmar? Varför jagar de mig?

/Joakim

Lina 18 år

Lång fredag kan man tycka, men det är inget emot vad lördagen var. Upp tidigt och hem till kära Lina som nyss fyllt 18 år. Tillsammans med hennes föräldrar hjälpte jag och Nathalie henne att förbereda festen. Förbrände alkoholen i kroppen ganska snabbt efter att ha konkat omkring på en massa bord och bänkar. Sen var det hem till Lina för att fixa ordning oss då kvällens tema var Hawaii. Blev mycket tjusiga. Klockan 15.00 flockades närmare 100 stycken blomsterbeklädda personer festlokalen. Väl på plats blev vi indelade i olika lag som var och en fick varsin bil och lista på olika saker som skulle hämtas eller fotas. Sibylla i Mölnlycke blev bland annat av med sin glassgubbe och en exlärare efterlyser antagligen sin brevlåda. Vårt lag kom 8:e plats av 12, men vi var lika glada ändå. Efteråt blev det till min stora lycka tacobuffe och när alla var mätta och belåtna blev det underhållning i form av dans och musik. Lina är en omtyckt människa, det syntes verkligen.







































/Joakim


Avslutningsfest

Ja då ligger man här under täcket helt utmattad efter en lång men mycket trivsam helg. I fredags hade vi make-up-kurs i skolan som sista avslut innan vi går över på praktien. Inget avancerat direkt utan bara basickunskaper. Känner kanske att smink inte är mitt hjärteämne. Håller mig nog till hår. Fattar dock inte att vi redan gått ett halvår i skolan. Vi är ett så skönt gäng så det är synd att vi kommer att splittras sen. På kvällen hade vi i alla fall avslutningsfest. Så tråkigt att alla inte kom, men vi som kom hade grymt kul. Tackar er alla för detta!







































































































Om ni tyckte att det här var många bilder är det ingenting emot vad jag har på datorn. Fler bilder kommer komma upp på facebook.

/Joakim

Standing strong



Pinsamt dålig video, men vad kan man förvänta sig av de svenska skivbolagen. Är lycklig att Sarah Dawn Finer äntligen släpper sin nya skiva. Lyssnat på några snuttar av låtarna och det verkar mycket lovande. 26 augusti är skivan min.

/Joakim

MVG

MVG på det teoretiska provet i skolan. Känns förbannat skönt! Är så värd det, så grattis till mig!

/Joakim

Nya bilder

Efter stor efterfrågan har jag nu tagit lite nya bilder för att ni ska få en bättre uppfattning om hur permanenten blev. Börjar se mer om mer naturligt ut för varje dag. Börjar bli lite bättre på att styla det. Fast jag blir fortfarande lite chockad varje gång jag ser mig själv i spegeln, vilket är ganska många gånger då det kryllar av dem på salongen. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker.















/Joakim


Curlicious

Så har man då permanentat sig. Måste väl medge att det kanske inte blev riktigt som jag tänk mig. Den volym jag redan hade sedan tidigare har fördubblas, men jag måste ge det några dagar tills håret blir något ledigare. Ska försöka styla det mer som han på bilden i tidigare inlägget har. Vi får se hur det går. Bör nämna att jag råkat föna bort mycket av lockarna på bilden. Ska försöka lägga upp en bättre bild i framtiden.

Provet jag hade idag kändes i alla fall väldigt bra. Svarade på alla frågor, så jag har gjort så gott jag kunnat.







 

/Joakim


Permanent

Imorgon händer det! Äntligen ska jag få permanenta mig. Har gått med mitt gräsligt långa hår allt för länge nu. Vad som helst måste väl vara bättre än det här. Är så grymt taggad. Längtar så mycket till imorgon att till och med provet känns okej. Ska lägga upp bild så ni får se hur det blev.



/Joakim

Money, Money, No Money

Glömde berätta jag åter igen hamnat i en sådant-som-inte-får-hända-situation igår. Kom för en gång skull in tidigt till Göteborg, så jag tänkte att jag kunde vara duktig och gå till skolan. På vägen passerar jag en Swedbankautomat och insåg att det nog var bäst att jag dubbelkollade mitt saldo. Mamma hade nämligen fört över mina sparpengar som jag samlat ihop under förra året då jag jobbade. Skulle betala 69 000 kr i skolavgift. Problemet är bara att mitt kort som jag stoppat in kom aldrig ut igen. Istället fick jag en liten lapp där det stod att automaten hade konfiskerat mitt kort och att jag skulle söka upp min bank. 71 000 kr på kontot det här händer ju bara inte! Kände hur paniken började bubbla upp inom mig. Banken skulle inte öppna förrän först om en och en halv timme. Hade ju kunder då. Tur i oturen kommer det en kille som jobbade på banken som kommit dit tidigare för att ordna med lite papper. Han måste sett min förstörda blick när jag kikade genom glasdörrarna. Han fick krångla ett tag, men till slut fick jag i alla fall tillbaka mitt kort. När min lunch kom gick direkt tillbaka till banken och förde över pengarna. Har lärt mig att jag aldrig ska gå med så mycket pengar på kortet igen. Fast ärligt talat. Har aldrig varit med om den här situationen tidigare. Hur kunde detta hända just igår av alla dagar? 

/Joakim 

Robyn

Klippte den här frisyren på en tjej idag. Största utmaningen hittills, men också så kul! Resultatet blev väldigt bra. Kom till mig och klipp er så. Perfekt träning för mig.





/Joakim

Stockholm Pride

Nu får jag skämmas igen. Så här långt uppehåll ifrån bloggen har jag nog aldrig haft. Bloggen får lida när man har mycket att göra.

Så vad kan tänkas hänt i mitt liv sedan vi senast hördes? 

Är återigen tillbaka i skolan efter två veckors uppehåll och har snabbt tagit upp rutinerna, vilket är väldigt skönt. Älskar att vara i skolan. Så roligt att få skapa och använda sin kreativa sida. Man lär sig något nytt varje dag. Igår hade vi dessutom extensionkurs i skolan. Kom en kille utifrån som hade en heldag med oss som innefattade både teori och praktisk med dockor. Finns en mängd olika sätt att sätta in extensions. Den metoden vi fick lära oss kallas keratin, vilket är den lättaste av dem att utgå ifrån när man ska lära sig de andra. Mycket pill, men grymt kul! Jag är också överlycklig för att jag idag äntligen fick min första permanentkund. Resultat blev verkligen så fint! Ångrar så att jag inte frågade om jag kunde få ta en bild på henne. Hon såg verkligen ut som en docka med sina blonda lockar. Åter igen mycket pill, men grymt kul!

Är så taggad nu! Nästa måndag är det äntligen min tur att permanenta mig. Eftersom hennes hår blev så bra känner jag mig lite lugnare. Det kommer nog att gå bra. Sen att jag såg en jättesöt kille med lockigt hår på spårvagnen hem fick det mig att längta efter det ännu mer.

Så till sist helgen stora upplevelse. Det som jag gått och väntat på enda sedan jag var där förra året. Stockholm Pride, livsglädjens vecka. Jag känner mig aldrig så hemma som jag gör där. Hela jag fylls av lycka av att bara få befinna mig där bland alla glada människor. Sen att vi bodde mitt i Gamla Stan gjorde det hela inte direkt sämre. Schlagerkväll, Tantolunden, fest, shopping, parad och mycket mer gör det till den bästa veckan på året. Tack Hanna, Fia, Sebastian och alla ni andra för fyra fantastiska dagar!

I väntan på våra bilder ifrån resan får ni ett smakprov ifrån fredagen. 90-talskväll. Tror bilderna beskriver hur mycket jag stormtrivdes.









/Joakim

RSS 2.0